Sain lopultakin kirjoitetuksi pienen bloggaajaesittelyn blogini sivulle "Margit". Tässä on sama teksti myös postauksena:
Nimeni
on Margit Räsänen. Koulutukseltani olen tekniikan lisensiaatti ja teen
koulutustani vastaavia töitä. Opin lukemaan viisivuotiaana ja siitä asti olen
lukenut. Aina.
Kirjojen
lisäksi pidän elokuvista, kuvataiteesta ja matkustamisesta. Olen tyypillinen
kaupunkimatkailija.
Kirjamakuani
voi kutsua sanalla perinteinen. Pidän realistisesta kertomakirjallisuudesta,
mutta luen toki myös muunlaista kirjallisuutta. Suomalaisista kirjoista
suosikkejani ovat Mika Waltarin Sinuhe ja Väinö Linnan Täällä Pohjantähden
alla. Ulkomaalaiset suosikkikirjailijani ovat Fjodor Dostojevski ja Hermann
Hesse, joiden suomennetun tuotannon olen lukenut lähes kokonaan. Yksi
kiinnostuksen kohteeni ovat Nobel-palkitut kirjailijat, joista olen tehnyt oman
sivun blogiini. Jos haluan lukea jotakin kevyempää, tartun useimmiten
dekkariin.
Yritän
seurata, mitä kirjamaailmassa tapahtuu, mutta minulla ei ole kiire lukemaan
kirjaa heti, kun se on ilmestynyt. Hyvä kirja ei vanhene koskaan. Olen pettynyt
monta kertaa jonkun kehutun nykykirjan äärellä. Sen sijaan yleensä on olemassa
syy siihen, miksi joku kirja on klassikko, jota luetaan vielä vuosikymmeniä ja
joskus jopa vuosisatoja sen ilmestymisen jälkeen. Suomalaista
nykykirjallisuutta luen aika vähän. Minun on mahdotonta uskoa, että maailman
kaikki hyvä kirjallisuus julkaistaisiin juuri nyt, ja Suomessa.
Blogi
on tietysti oma lukupäiväkirjani, mutta ajattelin sitä perustaessani, että ehkä
voisin tuoda esille joitakin sellaisia kirjoja, joista muissa blogeissa ei
kirjoiteta. Olen kokenut blogin pitämisen hyvin mukavaksi ja antoisaksi
harrastukseksi. Jopa niin, että jos nuoruudessani olisi ollut kirjablogeja,
olisin saattanut valita elämänurani toisin.
Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen margit.rasanen (at) elisanet.fi .
Olipa mukava kuulla eli lukea sinusta lisää!
VastaaPoistaOn rikastuttavaa, että bloggaajat lukevat erilaista ja eri aikoina ilmestynyttä kirjallisuutta. Itse asiassa yksi kirjablogien merkityksistä mielestäni onkin siinä, että täällä näkyy kirjallisuuskentän laaja-alaisuus ja se, että ihmiset lukevat paljon muutakin kuin uutuuksia ja bestsellereitä.
Sikäli olen samanlainen kuin sinä, että kevyttä lukemista kaivatessani luen yleensä dekkarin. Vaikka itse luenkin aika paljon suhteellisen uutta kirjallisuutta, niin minusta on hyvä, että on niitäkin, jotka kirjoittavat muistakin kuin uusista kirjoista. Nykyisin kirjan elinkaari on paljon lyhyempi kuin aiemmin ja monet kirjat jäävät lopulta tähdenlennoiksi. Sikäli klassikot ovat varmoja valintoja.
Olen itse lukenut mielenkiinnolla muiden bloggaajien taustoja ja siksi ajattelin, että omakin esittely voisi olla tarpeen. Kuten sanot, kirjablogien yksi hyvä puoli on juuri laaja-alaisuus.
PoistaMukavaa, että kirjoitit itsestäsi! Hauska tietää vähän taustoja! :-)
VastaaPoistaMinustakin on hienoa, että blogeissa on esillä kirjoja monipuolisesti. Hyvät kirjat eivät jää tähdenlennoiksi - ja tähdenlennonkin voi ottaa myöhemmin kiinni.
Oivallisesti kirjailtu tuo, että hankala uskoa, että kaikki hyvä julkaistaisiin Suomessa :-D. Näinhän se on, vaikka itse enemmän kotimaiseen painotunkin. Pidän siitä että saan tuttua tarttumapintaa.
Paula, vaikka en luekaan paljon kotimaisia, niin olen kyllä samaa mieltä siitä, että niiden yksi viehätys on tuossa tuttuudessa.
PoistaHei Margit, kiva kuulla vähän enemmän sinusta. Tuolla nobelistilistalla erottaudut muista. Koen olevani itse samoilla linjoilla uutuuksien kanssa, vain muutamien tuttujen kirjailijoiden teokset hankin heti niiden ilmestyttyä. Muutoin olen sitä mieltä että hyvä kirjallisuus ei vanhene.
VastaaPoistaKiva, että huomasit nobelistini. En oikein tiedä itsekään, miksi alunperin kiinnostuin niistä. Kiinnostus alkoi jo lukioiässä.
PoistaMukava että kirjoitit oman esittelyn! Minusta on ihana lukea blogeista myös "vanhemmista" kirjoista, ei niitä kuitenkaan ole kaikkia itse bongannut kun ovat ilmestyneet.
VastaaPoistaMinä muuten aion ottaa nyt sitten syyskuussa Ida Elisabetin käsittelyyn.
ps. hyvä me luonnontieteilijät ;)
Ida Elisabet on niitä vanhoja kirjoja, joten ei mitään kiirettä.
PoistaKiva, että on "meitä luonnontieteilijöitäkin", jotka bloggaamme kirjoista!
Osasitpa yllättää tuolla koulutuksellasi. Olen jotenkin pitänyt sinua jonkin humanistisen alan edustajana :)
VastaaPoistaMeidän kirjamakumme on melko yhteneväinen, kuten olen saanut huomata jo aiemminkin. Yritän itsekin seurata kirjamaailman uusia tuulia, mutta mitään hinkua ei ole heti rynnätä lukemaan kaikkia. Valikoiden toki otan uutuksiakin käsittelyyn, nyt esimerkiksi odotan Kähkösen uusinta kieli pitkällä.
Minä arvelinkin etukäteen, että koulutukseni saattaa olla yllätys. Mutta jotkut meistä insinööreistäkin ovat humanismiin taipuvaisia...
PoistaMinunkin pitäisi varmaan tutustua Kähköseen. Blogiystävien lisäksi myös muut ystävät ovat suositelleet hänen kirjojaan.
Margit kiva, kun kerroit itsestäsi! Perehdyin nyt vasta kunnolla tuohon nobelistit-listaan ja tulipa samalla yleissivistystäkin :) Olen sieltä joitain nobelisteja lukenut, mutta heräsi kiinnostus muutamaan muuhunkin. Listastasi on helppo katsoa seuraavalla kirjastoreissulla!
VastaaPoistaOnpa mukava, jos nobelistilistastani on hyötyä!
PoistaHauska tutustua Margit ;)
VastaaPoistaMinullakin on ollut mielessä pitkään kirjoittaa jonkinlainen historia omasta kirjataipaleestani ja esitellä vähän itseäni. Ehkä saan tästä kirjoituksestasi nyt vähän potkua asiaan ja saan tekstin aikaiseksi!
Hyvä, jos kirjoitukseni saa sinutkin kirjoittamaan taustoistasi. Sellaisia juttuja on aina mukava lukea. Seurasin mielenkiinnolla viimevuotista kirjaurakkaasi ja vierailen silloin tällöin nykyisellä elokuvasivullasi.
PoistaMargit, veit sanat suustani, kun sanoit tämän: "Suomalaista nykykirjallisuutta luen aika vähän. Minun on mahdotonta uskoa, että maailman kaikki hyvä kirjallisuus julkaistaisiin juuri nyt, ja Suomessa." Minä olen painottunut käännöskirjallisuuteen, mutta intohimoni on seurata tiettyjä kirjailijoita, joten teen tietysti heiltä kaikki uudetkin heti. Muutaman kerran vuodessa luen joitakin vanhempia uudelleen ja mitä helmiä ne ovatkaan. Humiseva harju oli vieläkin parempi kuin muistin. Arosusi on hyllyssäni ja venäläiset klassikot, mutta tuskin ehdin monilta kiinnostuksen kohteiltani niihin.
VastaaPoistaOlipa kiva osua nyt lukemaan tämä esittelysi. Kiitos.
Mukava, että löysit esittelyni! Vanhoja kirjahelmiä on antoisaa lukea uudelleen, mutta kuten sanot, niihin ehtii harvoin palata.
Poista