sunnuntai 19. elokuuta 2012

Bloggaaja esittäytyySain lopultakin kirjoitetuksi pienen bloggaajaesittelyn blogini sivulle "Margit". Tässä on sama teksti myös postauksena:

Nimeni on Margit Räsänen. Koulutukseltani olen tekniikan lisensiaatti ja teen koulutustani vastaavia töitä. Opin lukemaan viisivuotiaana ja siitä asti olen lukenut. Aina.

Kirjojen lisäksi pidän elokuvista, kuvataiteesta ja matkustamisesta. Olen tyypillinen kaupunkimatkailija.

Kirjamakuani voi kutsua sanalla perinteinen. Pidän realistisesta kertomakirjallisuudesta, mutta luen toki myös muunlaista kirjallisuutta. Suomalaisista kirjoista suosikkejani ovat Mika Waltarin Sinuhe ja Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla. Ulkomaalaiset suosikkikirjailijani ovat Fjodor Dostojevski ja Hermann Hesse, joiden suomennetun tuotannon olen lukenut lähes kokonaan. Yksi kiinnostuksen kohteeni ovat Nobel-palkitut kirjailijat, joista olen tehnyt oman sivun blogiini. Jos haluan lukea jotakin kevyempää, tartun useimmiten dekkariin.

Yritän seurata, mitä kirjamaailmassa tapahtuu, mutta minulla ei ole kiire lukemaan kirjaa heti, kun se on ilmestynyt. Hyvä kirja ei vanhene koskaan. Olen pettynyt monta kertaa jonkun kehutun nykykirjan äärellä. Sen sijaan yleensä on olemassa syy siihen, miksi joku kirja on klassikko, jota luetaan vielä vuosikymmeniä ja joskus jopa vuosisatoja sen ilmestymisen jälkeen. Suomalaista nykykirjallisuutta luen aika vähän. Minun on mahdotonta uskoa, että maailman kaikki hyvä kirjallisuus julkaistaisiin juuri nyt, ja Suomessa.

Blogi on tietysti oma lukupäiväkirjani, mutta ajattelin sitä perustaessani, että ehkä voisin tuoda esille joitakin sellaisia kirjoja, joista muissa blogeissa ei kirjoiteta. Olen kokenut blogin pitämisen hyvin mukavaksi ja antoisaksi harrastukseksi. Jopa niin, että jos nuoruudessani olisi ollut kirjablogeja, olisin saattanut valita elämänurani toisin.

Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen margit.rasanen (at) elisanet.fi .


16 kommenttia:

 1. Olipa mukava kuulla eli lukea sinusta lisää!

  On rikastuttavaa, että bloggaajat lukevat erilaista ja eri aikoina ilmestynyttä kirjallisuutta. Itse asiassa yksi kirjablogien merkityksistä mielestäni onkin siinä, että täällä näkyy kirjallisuuskentän laaja-alaisuus ja se, että ihmiset lukevat paljon muutakin kuin uutuuksia ja bestsellereitä.

  Sikäli olen samanlainen kuin sinä, että kevyttä lukemista kaivatessani luen yleensä dekkarin. Vaikka itse luenkin aika paljon suhteellisen uutta kirjallisuutta, niin minusta on hyvä, että on niitäkin, jotka kirjoittavat muistakin kuin uusista kirjoista. Nykyisin kirjan elinkaari on paljon lyhyempi kuin aiemmin ja monet kirjat jäävät lopulta tähdenlennoiksi. Sikäli klassikot ovat varmoja valintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse lukenut mielenkiinnolla muiden bloggaajien taustoja ja siksi ajattelin, että omakin esittely voisi olla tarpeen. Kuten sanot, kirjablogien yksi hyvä puoli on juuri laaja-alaisuus.

   Poista
 2. Mukavaa, että kirjoitit itsestäsi! Hauska tietää vähän taustoja! :-)

  Minustakin on hienoa, että blogeissa on esillä kirjoja monipuolisesti. Hyvät kirjat eivät jää tähdenlennoiksi - ja tähdenlennonkin voi ottaa myöhemmin kiinni.

  Oivallisesti kirjailtu tuo, että hankala uskoa, että kaikki hyvä julkaistaisiin Suomessa :-D. Näinhän se on, vaikka itse enemmän kotimaiseen painotunkin. Pidän siitä että saan tuttua tarttumapintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, vaikka en luekaan paljon kotimaisia, niin olen kyllä samaa mieltä siitä, että niiden yksi viehätys on tuossa tuttuudessa.

   Poista
 3. Hei Margit, kiva kuulla vähän enemmän sinusta. Tuolla nobelistilistalla erottaudut muista. Koen olevani itse samoilla linjoilla uutuuksien kanssa, vain muutamien tuttujen kirjailijoiden teokset hankin heti niiden ilmestyttyä. Muutoin olen sitä mieltä että hyvä kirjallisuus ei vanhene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että huomasit nobelistini. En oikein tiedä itsekään, miksi alunperin kiinnostuin niistä. Kiinnostus alkoi jo lukioiässä.

   Poista
 4. Mukava että kirjoitit oman esittelyn! Minusta on ihana lukea blogeista myös "vanhemmista" kirjoista, ei niitä kuitenkaan ole kaikkia itse bongannut kun ovat ilmestyneet.

  Minä muuten aion ottaa nyt sitten syyskuussa Ida Elisabetin käsittelyyn.

  ps. hyvä me luonnontieteilijät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ida Elisabet on niitä vanhoja kirjoja, joten ei mitään kiirettä.

   Kiva, että on "meitä luonnontieteilijöitäkin", jotka bloggaamme kirjoista!

   Poista
 5. Osasitpa yllättää tuolla koulutuksellasi. Olen jotenkin pitänyt sinua jonkin humanistisen alan edustajana :)

  Meidän kirjamakumme on melko yhteneväinen, kuten olen saanut huomata jo aiemminkin. Yritän itsekin seurata kirjamaailman uusia tuulia, mutta mitään hinkua ei ole heti rynnätä lukemaan kaikkia. Valikoiden toki otan uutuksiakin käsittelyyn, nyt esimerkiksi odotan Kähkösen uusinta kieli pitkällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä arvelinkin etukäteen, että koulutukseni saattaa olla yllätys. Mutta jotkut meistä insinööreistäkin ovat humanismiin taipuvaisia...

   Minunkin pitäisi varmaan tutustua Kähköseen. Blogiystävien lisäksi myös muut ystävät ovat suositelleet hänen kirjojaan.

   Poista
 6. Margit kiva, kun kerroit itsestäsi! Perehdyin nyt vasta kunnolla tuohon nobelistit-listaan ja tulipa samalla yleissivistystäkin :) Olen sieltä joitain nobelisteja lukenut, mutta heräsi kiinnostus muutamaan muuhunkin. Listastasi on helppo katsoa seuraavalla kirjastoreissulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava, jos nobelistilistastani on hyötyä!

   Poista
 7. Hauska tutustua Margit ;)

  Minullakin on ollut mielessä pitkään kirjoittaa jonkinlainen historia omasta kirjataipaleestani ja esitellä vähän itseäni. Ehkä saan tästä kirjoituksestasi nyt vähän potkua asiaan ja saan tekstin aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos kirjoitukseni saa sinutkin kirjoittamaan taustoistasi. Sellaisia juttuja on aina mukava lukea. Seurasin mielenkiinnolla viimevuotista kirjaurakkaasi ja vierailen silloin tällöin nykyisellä elokuvasivullasi.

   Poista
 8. Margit, veit sanat suustani, kun sanoit tämän: "Suomalaista nykykirjallisuutta luen aika vähän. Minun on mahdotonta uskoa, että maailman kaikki hyvä kirjallisuus julkaistaisiin juuri nyt, ja Suomessa." Minä olen painottunut käännöskirjallisuuteen, mutta intohimoni on seurata tiettyjä kirjailijoita, joten teen tietysti heiltä kaikki uudetkin heti. Muutaman kerran vuodessa luen joitakin vanhempia uudelleen ja mitä helmiä ne ovatkaan. Humiseva harju oli vieläkin parempi kuin muistin. Arosusi on hyllyssäni ja venäläiset klassikot, mutta tuskin ehdin monilta kiinnostuksen kohteiltani niihin.

  Olipa kiva osua nyt lukemaan tämä esittelysi. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että löysit esittelyni! Vanhoja kirjahelmiä on antoisaa lukea uudelleen, mutta kuten sanot, niihin ehtii harvoin palata.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.