Margit


Nimeni on Margit Räsänen. Koulutukseltani olen tekniikan lisensiaatti ja teen koulutustani vastaavia töitä. Opin lukemaan viisivuotiaana ja siitä asti olen lukenut. Aina.

Kirjojen lisäksi pidän elokuvista, kuvataiteesta ja matkustamisesta. Olen tyypillinen kaupunkimatkailija.

Kirjamakuani voi kutsua sanalla perinteinen. Pidän realistisesta kertomakirjallisuudesta, mutta luen toki myös muunlaista kirjallisuutta. Suomalaisista kirjoista suosikkejani ovat Mika Waltarin Sinuhe ja Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla. Ulkomaalaiset suosikkikirjailijani ovat Fjodor Dostojevski ja Hermann Hesse, joiden suomennetun tuotannon olen lukenut lähes kokonaan. Yksi kiinnostuksen kohteeni ovat Nobel-palkitut kirjailijat, joista olen tehnyt oman sivun blogiini. Jos haluan lukea jotakin kevyempää, tartun useimmiten dekkariin.

Yritän seurata, mitä kirjamaailmassa tapahtuu, mutta minulla ei ole kiire lukemaan kirjaa heti, kun se on ilmestynyt. Hyvä kirja ei vanhene koskaan. Olen pettynyt monta kertaa jonkun kehutun nykykirjan äärellä. Sen sijaan yleensä on olemassa syy siihen, miksi joku kirja on klassikko, jota luetaan vielä vuosikymmeniä ja joskus jopa vuosisatoja sen ilmestymisen jälkeen. Suomalaista nykykirjallisuutta luen aika vähän. Minun on mahdotonta uskoa, että maailman kaikki hyvä kirjallisuus julkaistaisiin juuri nyt, ja Suomessa.

Blogi on tietysti oma lukupäiväkirjani, mutta ajattelin sitä perustaessani, että ehkä voisin tuoda esille joitakin sellaisia kirjoja, joista muissa blogeissa ei kirjoiteta. Olen kokenut blogin pitämisen hyvin mukavaksi ja antoisaksi harrastukseksi. Jopa niin, että jos nuoruudessani olisi ollut kirjablogeja, olisin saattanut valita elämänurani toisin.

Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen margit.rasanen (at) elisanet.fi .