perjantai 23. joulukuuta 2016

Anja Snellman: Lähestyminen

Olen pitänyt Anja Snellmanin kirjojen kielestä Sonja O:sta lähtien. Snellman kirjoittaa kaunista kieltä.

Lähestymisen päähenkilö on terapeutti, joka tuo mieleen Snellmanin itsensä, vaikka kuinka yrittäisi välttää mielleyhtymää. Terapeutti työskentelee huumeklinikka Titanicilla, jossa hänen asiakkaanaan on muuan moniongelmainen Ile. Ile jää kirjan edetessä sivuhenkilöksi, kun terapeutti itse on esillä. Hän pääsee lopulta irti omasta vanhasta traumastaan. Ennemminkin luopuu kuin lähestyy.

Lähestyminen on sivumäärältään pieni kirja, johon on ahdettu paljon asioita. Terapeutin perhehistoria. Kreeta ja asuminen siellä. Meri. Varsinkin meri, jota voi katsella Hakaniemen rannasta ja jonka välimerellisessä vedessä voi sukeltaa ja joka antoi nimensä lapselle, jota ei tullut. Mereen hukutaan, jää sulaa mereen. Yhteys Ilen tarinaan on hatara, vaikka hänen toinen nimensä onkin Zorbas.

Edellinen lukemani Snellmanin romaani oli Lemmikkikaupan tytöt. Se oli hieno. Siihen verrattuna Lähestyminen on välityö, pieni kirja.

Anja Snellman: Lähestyminen
WSOY 2016, 143 s.
Arvostelukappale

5 kommenttia:

 1. Vähän sama tunne jäi, ehkä kirjailijalle itselleen tärkeä kirja, mutta lukija ei saa niin paljon irti. Kirjoitustaidot toki ovat hienot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muitakin bloggaajia oli samalla kannalla. Toisenkinlaisia arvioita huomasin, niinkuin aina.

   Poista
 2. Vähän sama tunne jäi, ehkä kirjailijalle itselleen tärkeä kirja, mutta lukija ei saa niin paljon irti. Kirjoitustaidot toki ovat hienot.

  VastaaPoista
 3. Minulle tämä Lähestyminen oli todella läheinen kirja ja olin odottanut Snellmanin kirjoittavan omasta terapeutin työstään. Lemmikkikaupan tytöt ei sytyttänyt minua ja ihmettelin sitä muuten yhtenäisten kirjojen joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin postauksesi Lähestymisestä, kun olin kirjoittanut omani. Huomasin taas kerran, miten eri tavoin voimme kokea lukemamme kirjat.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.