lauantai 10. joulukuuta 2016

Naisten aakkoset: J


 Naisten aakkosten J:n kysymykset ovat samat kuin ennen:
 1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
 2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
 3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.
Vastaukset tähän löytyivät helposti.
 1. Jane Austen. En aloittanut aakkosia Austenilla, vaan Astrid Lindgrenillä, joten Jane Austen tulee nyt J:ssä. Kuvassa ovat hyllyssäni olevat Austenin teokset. Muistakin pidän, mutta Ylpeys ja ennakkoluulo on rakkain.
 2. Jeanne Moreau. J:hin oli tarjolla monta hyvää näyttelijää, mutta Jeanne Moreau on ylitse muiden. Jules ja Jim, Yö, Morsian pukeutui mustaan ja monta muuta hienoa elokuvaa, jotka eivät olisi yhtä hienoja ilman Jeanne Moreauta.
 3. a) Maria Jotuni. Tässä on taas yksi nolo tunnustus. Olen nähnyt kauan sitten Jotunin näytelmän Kultainen vasikka Kansallisteatterissa. Siinä onkin ainoa kosketukseni Jotuniin. Huojuvasta talosta kuulemani perusteella en aio tarttua siihen, mutta Jotunilla on paljon tunnettuja näytelmiä ja novelleja. Niihin voisin tutustua.
Aakkossarja tähän asti: ABCDEFGH, I.

3 kommenttia:

 1. Minä tajusin, ettei Jane Austen mahdu enää omille listoille, sillä A ja J tuli jo käsiteltyä muilla nimillä. Ylpeys ja ennakkoluulo on silti lempikirjojani, ja minulla on muuten tuo samainen painos joka kuvassasi näkyy. Pidän hirmuisesti sen kannesta, paljon enemmän kuin esim. tuoreen suomennoksen kannesta, vaikka kaunishan sekin on omalla herttaisella tavallaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdessa muussa Austenin kirjassani on elokuvakannet. Niistä en ole koskaan oikein pitänyt.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.