keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Soininvaaran Toinen peto Miki-kirjana

Tässä kirjassa minua kiinnosti eniten formaatti. Otava julkaisee Miki-kirjoja, jotka ovat hyvin pieniä ja kevyitä. Sen tekee mahdolliseksi ohut paperi, ”virsikirjapaperi” kuten eräs tuttavani sanoi. Paperi on niin ohutta, että se melkein näkyy läpi niin kuin yllä olevasta kuvasta näkyy. Tällainen kirja on kätevä mukana kuljetettavaksi. Tekstikin on yllättävän suurta. Monessa pokkarissa olen tavannut paljon pienempää fonttia. Miki-kirjan kannet ovat kovat, vaikkakin ohuet. Oikeastaan ainoa asia, mikä häiritsi lukemista oli, että ohuita sivuja pyrki kääntymään useampia kuin yksi kerrallaan.

Sitten itse kirjaan. Taavi Soininvaara kirjoittaa trillereitä. Toinen peto kuuluu Ratamo-sarjaan, jota en ole lukenut aikaisemmin. Suojelupoliisin ylitarkastaja Arto Ratamo palaa pitkältä sairauslomalta töihin ja huomaa joutuvansa lähes syrjäytetyksi. Sattuu kuitenkin niin, että hänen selvitettäväkseen tullut vähäpätöiseltä näyttänyt juttu onkin kaikkea muuta kuin yksinkertainen.

Toinen peto on rakenteeltaan tyypillinen trilleri. Siinä on kovasti toimintaa muutaman päivän aikana ja toiminta laajenee ulkomaillekin. Trillereihin kuuluvat myös tavalliset ihmiset, jotka joutuvat keskelle tapahtumia ilman omaa syytään. Tässä sellaisia ovat ydinfyysikko ja iäkäs katolilainen pappi. Itsepäinen toimittaja ja yksinäisenä sutena toimiva arvoituksellinen tappaja ovat myös trilleriaineistoa. Toiseen petoon tuli ajankohtaisuutta maahanmuuttajien hyväksikäytöstä ja rikosten poluille erehtyneistä suomalaisista poliiseista.

Pidän enemmän perinteisistä dekkareista kuin trillereistä, mutta kyllä tämän ajankulukseen luki.

Taavi Soininvaara: Toinen peto
Otava 2014, Miki-laitos, 733 s.
Ilmestynyt ensimmäisen kerran 2013
Sain kirjan kustantajalta. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.