keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Ann Cleeves: Kuolemanhiljaisuus

Kun lainaa Ann Cleevesin Vera Stanhope -dekkarin, tietää mitä saa: tavanomaisen rikosromaanin, jossa ei ole mitään erikoista. Joskus kaipaa sen tyyppistä turvallista luettavaa.

Kuolemanhiljaisuudessa on jonkinlaisena teemana vanhempien ja lasten suhteet, ja erityisesti äidin ja lapsen suhde. Kirjan alussa komisario Vera Stanhope löytää itse ruumiin kuntokeskuksen saunasta. Surmattu on lapsiperheisiin erikoistunut sosiaalityöntekijä. Sitä kautta päästään edellä mainittuihin suhteisiin, mutta myös aivan ’tavallisilla’ juttuun sekaantuneilla perheillä on omat ihmissuhdeongelmansa.

Parasta näissä kirjoissa on Vera Stanhope. Hän on hieman outo, pukeutuu kummallisesti, eikä hänellä ole muita ystäviä kuin lähin työtoveri. Hänenkin taustallaan on lapsuuskodin ongelmia. Kaikesta huolimatta hän on edennyt komisarioksi ja ihan omilla ansioillaan.

Sen jälkeen kun katsoin tv:stä Vera Stanhope -poliisisarjaa, minun on ollut pakko ajatella Vera näyttelijä Brenda Blethynin näköisenä. Blethyn teki sarjasta katsomisen arvoisen. Hän on todella hyvä näyttelijä. Oletteko nähneet häntä Mike Leigh’n hienossa draamaelokuvassa Salaisuuksia ja valheita? Mikä suoritus siinäkin!

Ann Cleeves: Kuolemanhiljaisuus
Suomentanut Kimmo Lilja
Karisto 2013, 338 s.
Englanninkielinen alkuteos Silent Voices 2011

***********
Helmet-haasteessa en keksinyt mitään muuta kohtaa, johon tämä sopisi, kuin 23. Käännöskirja.

4 kommenttia:

 1. Vera Stanhope ei ole minulle tuttu, ei edes tv:stä. Mutta se on tosi, että välillä sitä kaipaa ihan tavallista dekkaria, jossa ei ole mitään erikoisuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän siitäkin, että Cleevesin kirjat eivät ole raakoja, toisin kuin monet nykydekkarit.

   Poista
 2. Vera on todella mainio dekkarihahmo. En voinut todellakaan lukea enää näitä kirjoja, kun aloin seuraamaan tv-sarjaa. Näyttelijä on nappivalinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin? On vaikea kuvitella ketään Blethyniä sopivampaa Veraksi.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.