keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Naistenpäivänä Naisten aakkoset: O


Aloitin viime vuonna Naistenpäivänä sarjan Naisten aakkoset. Ideana on etsiä naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimellaOlen ajoittanut postaukseni niin, että nyt ollaan aakkosten puolivälissä. Vuorossa on kirjain O.

Kysymyksiä on kolme:
 1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
 2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
 3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Vastaukseni:
 1. Sofi Oksanen. Kyllä tähän on vastattava Sofi Oksanen. Olen lukenut kaikki hänen romaaninsa ja olen pitänyt niistä (paitsi Baby Janesta). Minusta on hienoa, että hän on saanut kansainvälistä tunnustusta. Arvostan myös tarkkaa taustatyötä, jota hän tekee kirjojaan varten.
 2. Kati Outinen. Tätä suosikkia ei tarvinnut etsiä. Outinen on upea omanlaisensa näyttelijä. On vaikea kuvitella Aki Kaurismäen elokuvia ilman Kati Outista. Teatterin lavalla olen nähnyt hänet valitettavasti vain kerran.
 3. a) Joyce Carol Oates. Tältä monen suosikkikirjailijalta olen lukenut vain yhden kirjan, Haudankaivajan tyttären. Pitäisi lukea lisää, jotta voisin muodostaa paremman käsityksen Oatesista kirjailijana.
Muutama muu bloggaaja on lähtenyt mukaan Naisten aakkosiin. Ainakin blogeissa Kirjan pauloissa, Kirjojen kamari, Oksan hyllyltä ja Sheferijm on päästy aakkosissa jo pitkälle.

Aakkosten ensimmäinen puolikas: ABCDEFGHIJKLM, N.

6 kommenttia:

 1. Oksanen käynyt usein Göteborgissa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän käy paljon ulkomailla kirjojensa vuoksi. Oletko nähnyt hänen esiintyvän?

   Poista
  2. pari kertaa, miellyttävä, viisas, minun omia kuvia: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/search/label/Oksanen%20Sofi

   Poista
  3. Oksanen on hyvä ja selkeä esiintyjä. Olen kuunnellut häntä Helsingin kirjamessuilla.

   Poista
 2. Sofi Oksanen on todella hieno lähettiläs maamme kirjallisuudelle. Olen lukenut häneltä vain Norman, mutta Puhdistuksen luku on alkanut kiinnostaa, juhlavuoden kunniaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norma on aika erilainen kuin muut Oksasen kirjat. Pidän erityisesti Puhdistuksesta ja Stalinin lehmistä.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.