perjantai 8. kesäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste

Sain blogeja kiertävän Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteen Kirjanaiselta. Kiitos! Tähän haasteeseen osallistun mielelläni.

Kirjanainen haastoi minut lukemaan Barbara Kingsolverin kirjan Myrkkypuun siemen. Kirjailija on minulle täysin tuntematon, joten valinta sopii haasteen ideaan loistavasti. Kestää jonkin aikaa, ennen kuin luen kirjan, koska olen vielä Saksassa. Mutta yritän vastata haasteeseen kesän aikana. Kirjanaisen blogi on aika uusi, joten oman haastekirjani valitseminen hänelle on hieman hakuammuntaa. Kuitenkin, kun minut haastaa, on vaarassa joutua lukemaan jotakuta nobelistia. Haastankin Kirjanaisen lukemaan Luigi Pirandellon novelleja, jommankumman kokoelman, Sitruunoita Sisiliasta tai Ahdas frakki. Molempia on hyvin saatavilla kirjastoista.

En ainakaan huomannut, että Kujerruksia-blogin Linneaa olisi vielä haastettu. Linnea näyttää lukevan enimmäkseen aika uutta kirjallisuutta, joten tässä hänelle luettavaksi vanha nobelisti: Sigrid Undsetin Ida Elisabet. Löytyy Helsingin kirjastoista HelMet-järjestelmän mukaan.

Tässä vielä marjikselta lähteneen haasteen säännöt:

1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

6 kommenttia:

 1. Tuo Ida Elisabet on hieno kirja. Vielä enemmän pidin Undsetin Jennystä ja haluaisin lukea sen uudelleen, mutta sitä ei oikein löydä enää mistään (taisin vuosia sitten lainata sen jostakin Helka-kirjastosta enkä juurikaan asioi niissä tällä hetkellä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut Ida Elisabetin kerran, kauan sitten, ja se teki suuren vaikutuksen. Sitä löytää enää kirjastoista. Ostaisin heti, jos jostain löytäisin. Jennyä en ole lukenut. Täytyypä etsiskellä sitäkin.

   Poista
 2. Hei! Novellit on hyvä valinta ja kirjailijaankaan en ole tutustunut niin nobelisti kuin onkin. Aika vähän tulee novelleja luettua, sillä yleensä pidän enemmän tiiliskivikirjoista, joiden tarinoihin voi uppoutua pitkäksi aikaa. Katsotaan miltä Pirandello tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut molemmat Pirandellon novellikokoelmat. Hänen novellinsa ovat minusta todella hyviä. Katsotaan, mitä mieltä sinä olet.

   Poista
 3. Voi kiitos Margit haasteesta! Pyrin laittamaan haastepostauksen omaan blogiini ensi viikon alussa ja laitan sinullekin sitten kirjaehdotusta tulemaan. :)

  VastaaPoista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.