tiistai 3. joulukuuta 2013

Johanna Tuomola: Sieppaus

Huomasin dekkaristi Johanna Tuomolan Kirsin Kirjanurkasta. Kirjastossa sattui olemaan hänen toinen dekkarinsa Sieppaus.

Tuomolan päähenkilö on rikosylikonstaapeli Noora Nurkka, joka on muuttanut kahden pienen lapsensa kanssa Lohjalle. Hän asuu isänsä ja tämän miesystävän luona. Muita keskeisiä poliiseja ovat Nooran esimies Pentti Litmanen ja työtoveri Mario Turunen, johon Noora tuntee vetoa.

Tutkittava tapaus on 13-vuotiaan koulupojan sieppaus. Ajankohta on vähän ennen joulua, mikä tuo tarinaan lunta ja kylmyyttä sekä pienten lasten vanhempien joulukiireahdistusta. Tutkimuksissa tulee eteen kireitä ja välinpitämättömiä perhesuhteita, vihaisia teini-ikäisiä sekä pedofiliaepäily. Lukija saa tietää joissakin kohdissa enemmän kuin poliisit.

Poliisien perhe-elämästä ja keskinäisistä suhteista kerrotaan paljon. Minusta tuntui välillä, että olisin halunnut lukea enemmän rikostutkinnasta ja vähemmän Noora Nurkasta. Positiivista oli siinä mielessä tavallinen rikos, että sen voi kuvitella tapahtuvan suomalaisessa pikkukaupungissa. Ei ollut keksitty mitään ihmeellisen erikoista. Toisaalta kirja ei vienyt mukanaan. Sen lukeminen oli helppo keskeyttää tarvittaessa.

Tuomola on kirjoittanut Sieppauksen jälkeen jo kolme saman sarjan kirjaa, mutta tuskin tartun ensimmäiseksi niihin dekkaria kaivatessani.

Johanna Tuomola: Sieppaus
Myllylahti 2010, 392 s

2 kommenttia:

  1. Harmi, ettei lähtenyt oikein vetämään. En ole vieläkään päässyt Tuomola-projektissani taaksepäin, eli kolme ensimmäistä kirjaa on lukematta. Kaksi viimeistä ovat olleet ihan kelpo dekkareita minusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dekkareita julkaistaan nykyisin niin paljon; tämä ei minusta erottunut mitenkään. Ihan pätevä kirja, mutta ei innostanut minua.

      Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.