perjantai 20. helmikuuta 2015

Kirjakaupassa Amsterdamissa

Kävin hiihtolomaviikolla Hollannissa ja siellä tietysti kirjakaupassa (muissa kaupoissa en käynytkään). Amsterdamissa on Waterstone's, mutta menin mieluummin hollantilaiseen kauppaan. Scheltema on tosi vanha kuten kyltistä näkyy.
Ylimmässä kuvassa on kymmenen tämän hetken myydyintä kirjaa. Kirjojen nimet eivät näy tuosta kuvasta, mutta ykkösenä on Erik Jan Harmensin Hallo muur. Muutenkin painotus on hollantilaisessa kirjallisuudessa, mutta joukossa ovat myös David Nicholls ja David Mitchell.

Kysyin hyvin ystävälliseltä myyjältä, kuka on nykyisin suosituin hollantilainen kirjailija ja vastaus oli Herman Koch. Yritin etsiä luettavakseni hollantilaista kirjailijaa, joka on suosittu, mutta jota ei ole käännetty suomeksi. Koch ei siis käynyt. Englanninkielinen käännös piti olla olemassa, koska hollantia en osaa. Myyjä esitteli minulle kaupan englanninkielisen osaston, jossa oli omilla hyllyillään englanniksi käännettyjä hollantilaisia kirjoja. Hän valitteli, että niitä ei ole paljon. Tuttu tilanne pienellä kielialueella. Hän suositteli minulle muutamaa ja valitsin Leon de Winterin romaanin God's Gym. Siitä myöhemmin, kun saan sen luetuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.