perjantai 11. marraskuuta 2016

Naisten aakkoset: I

Tämän kuun kirjain on I. Kysymykset ovat entiset:
 1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
 2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
 3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.
Etukäteen luulin I:n olevan vaikea kirjain, mutta vastaukset löytyivät helposti.
 1. Iris Murdoch. Olen tutustunut Murdochiin vasta tänä vuonna, mutta ihastuin hänen kirjoihinsa heti. Olen blogannut romaaneista Hiekkalinna ja Jackson's Dilemma.
 2. Inari Krohn. Taidemaalari, graafikko. Pidän hänen joskus hieman mystisistä ja naivismiin vivahtavista teoksistaan. Niitä voi katsella Valtion taidemuseon kokoelmista.
 3. a) Emmi Itäranta. Varsinkin Teemestarin kirja kiinnostaisi, mutta niinpä vain on vielä lukematta.
Aiemmat juttuni aiheesta: ABCDEF, G, H.

8 kommenttia:

 1. Juuri julkaisin omat I-vastaukseni. Päätin olla katsomatta sinun kirjoitustasi ennen omani kirjoittamista, ja niinpä kävi, että haluamme kumpikin tutustua Emmi Itärantaan. Inari Krohn kävi mielessä, mutta päädyin toiseen suomalaiseen kuvataiteilijaan.

  VastaaPoista
 2. Olen kauan sitten lukenut muutamia Iris Murdochin teoksia, ja mielessä on ollut, että hänen tuotantonsa pariin voisi taas joskus palata. Itärannan Teemestarin kirjan luin kesällä, ja se puhutteli kyllä tällaista vähemmänkin dystopia-orientoitunutta lukijaa, kannattaa tosiaan lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemestarin kirjaa on kehuttu niin - nyt sinäkin - että se pitäisi lopulta lukea.

   Poista
 3. Tuttuja niminä kaikki, mutta teoksiin en ole tutustunut.

  VastaaPoista
 4. Itäranta! Inari Krohn iskee minuun myös, ja olen jopa ostanut yhden teoksen, jonka näin alun perin Salmelassa. Pari vuotta sitä kävin ihailemassa, kunnes. Enkä ole katunut. Hyvä kirjain!

  VastaaPoista
 5. Itäranta! Inari Krohn iskee minuun myös, ja olen jopa ostanut yhden teoksen, jonka näin alun perin Salmelassa. Pari vuotta sitä kävin ihailemassa, kunnes. Enkä ole katunut. Hyvä kirjain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on yksi Inari Krohnin teos. Se valloitti minut heti ensi silmäyksellä.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.