lauantai 20. lokakuuta 2018

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Clare Mackintoshin psykologisia trillereitä on kehuttu paljon blogeissa. Niinpä minäkin päätin kokeilla. Annoin sinun mennä on Mackintoshin esikoisteos, johon hän sanoo saaneensa idean työskennellessään poliisina.

Alussa pieni poika jää auton alle ja kuolee. Yliajaja pakenee paikalta. Äiti on päästänyt pojan kädestä irti vain hetkeksi. Alun jälkeen seurataan yliajoon liittyneitä ihmisiä sekä tapausta tutkivia poliiseja.

Tästä kirjasta on vaikeampi kirjoittaa kuin yleensä jännityskirjoista, koska juonen osuus on tavallistakin tärkeämpi. Juonessa on käänteitä, joita ei saa tietää etukäteen, jotta teho säilyisi. Kirjassa on yksi suurimpia yllätyksiä, jonka olen tavannut dekkareissa, ja se on jo puolivälin paikkeilla, eikä lopussa.

Syyllisyyttä tässä pohditaan. Kuka on syyllinen ja mihin? Yliajoon johtaneiden tapahtumien takana on ongelma, jota esiintyy Suomessakin valitettavan paljon.

Trilleriksi Annoin sinun mennä ei ole kovin jännittävä. Poliisien osuudet toimivat tasoittavina tekijöinä. He ovat tavallisia ihmisiä tavallisine huolineen. Päätutkijalla on ongelmia murrosikäisen poikansa kanssa ja hieman omantunnonvaivoja avioliitossaan. Miljöö, jossa enimmäkseen liikutaan, on pieni rannikkokylä omanlaisine ihmisineen.

Mackintoshilta on tähän mennessä ilmestynyt kolme suomennettua teosta. Tämän kirjan perusteella saatan lukea hänen dekkareitaan lisää.

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä
Suomentanut Päivi Pouttu-Delière
Gummerus 2017, 418 s.
Englanninkielinen alkuteos I Let You Go 2014

6 kommenttia:

 1. Tykkäsin kaikista kolmesta hänen dekkaristaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun blogisi onkin yksi niitä, joista sain vinkin, että Mackintoshia kannattaisi lukea.

   Poista
 2. Luen tätä kirjaa parhaillaan. Jännittävää, mutta myös hivenen raskasta luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat, joissa lapset ovat pahojen tekojen kohteina, ovat yleensä raskaita lukea.

   Poista
 3. Se suuri käänne juonessa oli kieltämättä hyvin pedattu, mutta silti siitä jäi vähän halpa maku. Pitänee silti joskus lukea lisää Mackintoshilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä koin käänteen taitavaksi, vaikka jälkeenpäin ajateltuna olihan siitä pieniä vihjeitä.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.