tiistai 28. kesäkuuta 2011

John Irving: Kunnes löydän sinutOlen lukenut lähes kaikki John Irvingin kirjat. Tämän Kunnes löydän sinut ostin erään kirjakaupan kesäpokkaritarjouksesta: kolme kirjaa kympillä. Kirja kertoo filmitähdeksi päätyvän Jack Burnsin elämästä. Kirjan alussa, vuonna 1969, Jackin ikä on neljä ja puoli vuotta.

Irvingille tuttuja aiheita tulee vastaan. Lapselle tapahtuva onnettomuus, viehtymys vanhempiin naisiin, isot (kooltaan) tytöt ja naiset, väärin ymmärretyt sanat, sirkuskin mainitaan, ja Wien, sekä naisten ajelemattomat kainalokarvat (suomalaisella Hannelella!). Kun vähän ennen sivua 300 päästiin painimiseen, aloin odottaa karhua. Mutta ei, tällä kertaa kirjassa ei ole karhuja.

Kirjassa käydään Euroopassa kaksi kertaa. Matkareitillä on Tukholman ja Amsterdamin lisäksi Helsinki, jossa asutaan Tornissa ja syödään Salvessa.

Irvingiä on yleensä mukava lukea. Tarina kulkee ja tekstiä riittää. Kirjaa olisi voinut tiivistää, nyt siinä on 860 sivua ja ajoittain tyhjäkäyntiä. Irvingin lukeminen kannattaa aloittaa kirjoista Garpin maailma tai Kaikki isäni hotellit, mieluummin kuin tästä kirjasta.

John Irving: Kunnes löydän sinut
Tammi, Keltainen pokkari, 4. painos 2009. 860 s.

3 kommenttia:

 1. Minulle jäi tästä erityisesti mieleen Halifaxin räjähdys, koska sattumalta olin lukenut samasta tapauksesta vähän aiemmin ihan toisesta kirjasta. Ennen sitä en ollut koko onnettomuudesta kuullutkaan.

  VastaaPoista
 2. Tapanani on aloittaa minulle uusien kirjablogien seuraaminen niin, että luen kaikki päivitykset ihan sieltä alusta asti. Siksi kommentoin tähän "vanhaan" päivitykseen :D Irvingiltä olen lukenut vain Vesimiehen, enkä siitä pitänyt. En kuitenkaan haluaisi luovuttaa vielä, joten Garpin maailma lienee seuraava kirja, jonka häneltä luen - sitten joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollut huono tuuri. Vesimies on toinen huonoista Irvingiltä lukemistani kirjoista. Toinen on Neljäs käsi. Suosittelen myös Oman elämänsä sankaria.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.