keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

11 ja Liebster

Sain Mari A:lta 11-haasteen ja Elma Ilonalta Liebster-haasteen. Kiitos! Molempiin kuuluu vastata haastajan esittämiin yhteentoista kysymykseen ja haastaa itse 11 bloggaajaa uusilla kysymyksillä. 11-haasteeseen kuuluisi vielä kertoa itsestään 11 satunnaista asiaa, mutta jätän tuon pois, koska olen jo kerran vastannut tähän haasteeseen. Mutta uusiin kysymyksiin on aina mukava vastata.

Mari A:n kysymykset:
 1. Paras kotimainen tv-ohjelma? YLEn puoli yhdeksän uutiset. Omituinen vastaus johtuu siitä, että katson televisiota todella vähän. Uutiset katson kuitenkin aina, jos olen kotona.
 2. Lempivuodenaikasi? Kesä. Koska palelen helposti.
 3. Leikitään neljän tähden illallista: Mitä tarjoat (alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka)? Alkuruuaksi avokado-appelsiinisalaatti (muut ainekset mm. tomaatti ja oliivit sekä sitruunainen öljykastike), pääruuaksi arroz con pollo eli riisiä ja kanaa (muut ainekset mm. chorizo, serranokinkku, paprika, tomaatti, mausteissa ehdottomasti valkosipuli), jälkiruuaksi mustaviinimarjasorbetti.
 4. Mihin tosi-tv-ohjelmaan ottaisit osaa: firma, farmi vai BB? Miksi? BB:n tiedän, mutta en ole katsonut koskaan. Mutta firma ja farmi? Aivan tuntemattomia. BB:hen en ainakaan menisi.
 5. Liikutko julkisilla vai omalla? Julkisilla.
 6. Kun menet ulos syömään, mihin menet yleisimmin? Minulla ei ole mitään vakiopaikkaa, mutta yritän mennä kohtuullisen tasokkaaseen ravintolaan. Viimeksi olen käynyt Kosmoksessa ja Strindbergissä (siis Helsingissä).
 7. Mitä asioita haluaisit elämässäsi ehdottomasti vielä tehdä? Toteuttaa pari kaukomatkahaavetta.
 8. CM vai Prisma? Oikeastaan en käy kummassakaan, mutta menisin varmaan CM:ään, koska lähikaupan vuoksi käytän Plussa-korttia.
 9. Cokis vai Pepsi? Ei kumpikaan. En juo kolajuomia.
 10. Pärjäätkö Ruotsissa ruotsilla? Kyllä pärjään.
 11. Millä kielellä pärjäät Virossa? Jos vastapuoli ei osaa suomea, vaihdan englantiin.
Elma Ilonan kysymykset:
 1. Mainitse kirja, jolla on kamala kansi ja/tai nimi, mutta jota silti rakastit. Tammen kustantamassa Zolan Nanassa vuodelta 1982 on aivan kammottava kansi. En viitsi ottaa siitä edes kuvaa tähän. Minulla kansi ei vaikuta luettavan valintaan, mutta kaunis kansi on tietysti plussaa.
 2. Luetko sarjakuvakirjoja? Miksi/ miksi et? Mikä sarjakuva on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen ever? Enpä lue. Olisiko ikäkysymys. Luen vain sanomalehden sarjakuvat.
 3. Mikä biisi kuvaa sinua / fiilistäsi juuri nyt? Bob Dylanin One More Cup of Coffee.
 4. Minkä kirjan haluaisit omistaa, mutta et vielä omista? Luigi Pirandellon Sitruunoita Sisiliasta. Olen etsinyt sitä tavallisista ja verkkoantikvariaateista, mutta en ole löytänyt. Olen toki lukenut kirjan, mutta kirjastosta.
 5. Mainitse klassikko tai muu kuuluisa kirja, joka mielestäsi on yliarvostettu / turhaan kohuttu. Paulo Coelhon Alkemisti.
 6. Lempikarkkisi? Kuinka usein sillä herkuttelet? Suklaa. Aivan liian usein, ainakin joka toinen päivä.
 7. Ketä naispuolista muusikkoa ihailet? Miksi? Tähän en osaa sanoa ketään. Musiikki ei ole minulle sillä tavalla tärkeää kuin kirjat tai esim. elokuvat.
 8. Lastenkirjaklassikko, joka sinulla on lukematta vielä? Jostain kumman syystä en ole lukenut Narnia-sarjaa.
 9. Mikä eläin olisit? Kissa, kai.
 10. Montako kirjaa sinulla on juuri nyt kesken? Vain yksi, mutta se on espanjankielinen ja etenee hitaasti, joten todennäköisesti lukaisen kohta välillä jotakin muuta.
 11. Jos saisit kirjakaupan lahjakortin, minkä kirjan ostaisit? Juuri nyt ostaisin John Irvingin uusimman Minä olen monta.
Omat lapselliset kysymykseni otin vanhasta koululaisten ystäväkirjasta (hieman muokaten):
 1. Lempijäätelösi?
 2. Lempi/inhokki juomasi?
 3. Lempi/inhokki musiikkisi?
 4. Paras peli?
 5. Mikä oli lapsena toiveammattisi?
 6. Mitä pelkäät?
 7. Mitä inhoat?
 8. Mistä unelmoit?
 9. Mitä ihmettelet?
 10. Mistä suutut?
 11. Mikä on oudoin taitosi?
Nämä haasteet ovat viime aikoina kiertäneet niin, että en edes yritä löytää 11 haastettavaa. Tulkitsen 11 muotoon 1+1 ja haastan seuraavat kaksi blogia

Fiktiivinen maailma/Indigo
Riinan kirjapinot

2 kommenttia:

 1. Mä voisin tulla sun luokse illalliselle, kuulosti niin herkulliselta.

  Kosmos on hauska vanhan ajab paikka, joita on jäljellä enää liian vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Varsinkin tuolla salaatilla olen kerännyt kehuja vierailta. Kyseessä on espanjalainen ohje.

   Kosmoksessa oli myös todella hyvää ruokaa. Aivan yllätyin.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.