lauantai 17. toukokuuta 2014

11 luontoasiaa

Sain jo aikoja sitten blogin Hurja Hassu Lukija Jassulta 11 haasteen, johon nyt lopultakin vastaan. Haasteessa pitää kertoa 11 asiaa itsestään, vastata haastajan esittämiin 11 kysymykseen, keksiä itse uudet 11 kysymystä ja haastaa niillä 11 bloggaajaa.

Olen vastannut samanlaiseen haasteeseen muutaman kerran ja silloin olen kertonut itsestäni esimerkiksi elokuviin ja matkustamiseen liittyviä asioita. Nyt otan kohteeksi luonnon.
 1. En osaa enkä halua kävellä metsässä. Siellä voi törmätä karhuun, suteen tai kyyhyn. Noista olen tosin nähnyt vain kyitä.
 2. Jos menen metsään, menen marjaan. Mustikoita, puolukoita, vadelmia!
 3. Hoidettu mäntymetsä kangasmaastossa on minusta kaunis.
 4. Inhoan kesämökkejä. Mökillä sataa, on kylmä ja jos ei ole, niin on ainakin hyttysiä.
 5. Uin mielelläni puhtaassa järvivedessä, mutta koska en mökkeile, uin järvessä noin kaksi kertaa kesässä.
 6. Pidän vanhoista pihakasveista: sireeni, juhannusruusu, kevätkaihonkukka, keisarinkruunu, syysleimu… Yllä olevassa kuvassa on japaninruusukvitteni, joka kukkii juuri nyt.
 7. Jostain syystä saan sisäkasvit menestymään. Minulla viihtyvät esimerkiksi limoviikuna, kohtalonköynnös ja klivia.
 8. Ruokintapaikan pikkulintuja on mukava seurata talvella.
 9. Olen osallistunut monena vuonna pihabongaukseen.
 10. Pihapöntöissä pesii talitiaisia, sinitiaisia ja kirjosieppoja ja pihakoivussa joskus sepelkyyhkypari.
 11. Vaikka luontosuhteeni on etäinen, elän paljon luontoa säästävämmin kuin useimmat tuntemani itseään vihreiksi kutsuvat ihmiset. En käytä henkilöautoa, enkä ylläpidä kakkosasuntoa (eli kesämökkiä).
Ja sitten Jassun kysymykset, joista muutamaan oli aika vaikea vastata.
 1. Oletko optimisti, pessimisti vai realisti? Koska itseään on vaikea arvioida, kysyin mieheni mielipidettä ja vastaus tuli heti: realisti.
 2. Pahin asia jonka olet kirjalle tehnyt? Olen kohdellut kirjoja aina kunnioittavasti, mutta kerran kauan sitten, aikana ennen kopiokoneita, leikkasin yhdestä kirjastani kuvan muuhun tarkoitukseen.
 3. Jos saisit päättää, eläisitkö ikuisesti? En.
 4. Minkälaisen unen näit viimeksi? Tämä ei ole ihan viimeisin uneni, mutta viime viikolla näin unen, jossa Morren maailman Morre oli pyytänyt minulta kirjoitusta blogiinsa. Aihetta en muista, mutta se oli jotakin historiaan liittyvää. Jostain syystä juttu piti toimittaa perille kahvinporoja muistuttavana jauheena istutuslapiossa.
 5. Oletko eläinihminen? Enpä ole.
 6. Asuisitko mieluummin maalla vai kaupungissa? Olen kotoisin maalta ja voi sitä onnea, kun pääsin sieltä pois kaupunkiin. Siis kaupungissa.
 7. Turhin asia mitä kotoasi löytyy? Kaapeissa on varmaan kaikenlaista turhaa, mutta kaikille näkyvillä on Newtonin kehto.
 8. Mistä unelmoit? Jotenkin tuntuu, että unelmointi on enemmän nuoruuteen kuuluva asia. Minun iässäni toivon vain, että maailma - ja samalla oma elämäni - pysyisi edes jotakuinkin rauhallisena.
 9. Netissä ostelu vai ''oikea'' kirppis? En ole shoppailija enkä kirppisihminen. Ostan netistä kirjoja.
 10. Blogi jota seuraat eniten? Mainitsen tässä kaksi blogia, joista luen lähes kaikki kirjoitukset: Hyönteisdokumentti ja Täällä toisen tähden alla.
 11. Tänä vuonna paras tapahtunut asia? Tulkitsin kysymyksen niin, että minulle tapahtunut paras asia, mutta sitten mietin ja mietin, enkä keksinyt mitään. Elämä on sujunut tasaisesti.
En haasta nyt ketään, koska tämä haaste on kiertänyt blogeja niin, että kaikki, joiden haastamista harkitsin, ovat näköjään vastanneet tähän muutaman viime kuukauden sisällä.

6 kommenttia:

 1. Kyllä minäkin luen suunnilleen kaikki postaukset täältä :)

  Ja huvittavaa huomata että luontosuhteissamme on paljon samaa (mukaanlukien se onni kun maalta kotoisin oleva pääsee asumaan kaupunkiin). No, pidän sentään jonkin verran metsissä kävelystä joskin polut ja metsätiet ovat mukavampia kuin umpimetsä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla, että meitä maalta mielellään kaupunkiin muuttaneita on muitakin.

   Poista
 2. Ihanat nuo 11 vastaus. Moni ajatukseni yhtyy, vaikka asuinpaikkani ja työni ovat toista, mutta sydämessäni olen yhä Stadin ydinkeskustan kasvatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt keksiä näihin haasteisiin erilaisia vastauksia. Näitä kiertää blogeissa aika usein.

   Poista
 3. Lisään vielä, että aivan ihana haaste, en ole nähnyt ennen tuossa muodossa.

  VastaaPoista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.