perjantai 14. huhtikuuta 2017

Naisten aakkoset: P

Pääsiäisviikolle sopivasti naisten aakkosissa on vuorossa kirjain P. Kysymyksethän ovat:
 1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
 2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
 3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.
Vastaukset tähän oli helppo löytää.
 1. Pirkko Saisio. Lukemistani Saision kirjoista olen pitänyt eniten esikoisteoksesta Elämänmeno ja Finlandia-palkinnon voittaneesta Punaisesta erokirjasta. Elämänmeno on jatkoa suomalaisen realistisen työläiskirjallisuuden perinteeseen. Punainen erokirja on aivan erilainen, mutta omalla tavallaan vaikuttava.
 2. Pirjo Honkasalo. Miesvaltaisella alalla kansainvälistä mainetta saavuttanut elokuvaohjaaja ja dokumentaristi, joka uskaltaa tarttua vaikeisiin aiheisiin.
 3. a) Sylvia Plath. Plath kuuluu pitkälle "pitäisi lukea, mutta ..." -listalleni.

4 kommenttia:

 1. Pilcher kirjottaa kivoja kirjoja, Rosamunde

  VastaaPoista
 2. Pilcherin kirjat ovat kauniita kertomuksia, joita olisi kiva lukea talvella takan ääressä. P:stä tulee mieleen myös Rauni Paalanen, jonka novellisarja Raakelin tarinoita puhutteli kovasti, kaiketi eka kirja, jonka kautta pääsin kiinni maagiseen realismiin. Plath on myös listallani, odottelen, että sopiva kirja putoaisi käsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan kokeilla Pilcheriä, kun nyt tuli jo toinen suositus.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.