tiistai 6. joulukuuta 2011

Outi Pakkanen: Seuralainen

Töissä on ollut niin stressaavaa, että halusin lukea jotakin kevyttä ja nopeaa. Kevyt tarkoittaa minulle dekkaria, joten tartuin Outi Pakkasen Seuralaiseen. Olen kirjoittanut aiemmin Pakkasen Talvimiehestä, ja Seuralainen on samaa taattua Pakkasta. Tosin kirjan alku on yllättävän julma ja voi tuntua pahalta ainakin pienten lasten vanhemmista.

Tapahtumat pyörivät naisten seuralaispalvelu Daylightin ympärillä sekä vain naisille tarkoitetulla kuntosalilla nimeltä Kurvi. Molemmissa on töissä erittäin komea ja raamikas personal trainer Sampo/Sebastian, joka tarvitsee rahaa pelivelkojen maksamiseen.

Pakkasen dekkareiden nykyinen poliisikaksikko Ström ja Jokinen esiintyy tässäkin kirjassa. "Kireäilmeinen, säkkimäiseen bleiseriin pukeutunut, arkipäiväisen näköinen nainen. Valtavan iso, kaljupäinen, ystävällisesti hymyilevä mies." Kiukkuisesta rikosylikonstaapeli Tanja Strömistä löytyy jutun edetessä yllättäviä piirteitä. Anna Laine, Pakkasen vakiohahmo, näyttäytyy muutaman kerran kuntosalilla, ravintola Careliassa ja kävelyttämässä mäyräkoiraansa Justusta. Justus-paralta on häntä jäänyt oven väliin ja siihen on jouduttu tekemään amputaatio.

Helsinkiläinen löytää Pakkasen kirjoista tuttuja paikkoja. Seuralaisessa pistäydytään Lauttasaaressa ja Töölössä, mutta eniten kuljetaan Hietalahden torin ympärillä.
"Lönnrotinkadulle tullessaan he olivat ajaneet Bulevardilla Ristorante Dennisin ohi. Ström oli huomauttanut, että sinne voisi yrittää piipahtaa Rebecca Koiviston tapaamisen jälkeen. Ihan vaikka niiden muutamien hienohelmojen kiusaksi, jotka pitivät suoranaisena kulttuuriskandaalina, että jollakin oli ollut otsaa perustaa pizzeria kaupungin kenties perinteikkäimmälle kadulle. Ja että se joku sattui kaiken lisäksi olemaan turkulainen."
Seuralainen on mukavaa rentoutumislukemista. Siitä ovat kirjoittaneet myös Mari A ja Magica de Spell.

Outi Pakkanen: Seuralainen
Otava, Seven-pokkari 2010. 336 s.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.