lauantai 17. joulukuuta 2011

Risto Isomäki: Con rit

Con rit on sikäli kummallinen kirja, että ensin siinä on 240 sivua, joissa ei tapahdu mitään. Sitten kun tapahtumat alkavat, niitä on niin paljon ja vauhdikkaasti, että tuntuu kuin niitä ei ehtisi lukea.

Meribiologi Martti ja hänen entinen tyttöystävänsä Camilla lähtevät Vietnamiin etsimään con ritiä. Con rit on on yksi nimi tarujen merikäärmeelle. Merikäärmeitä, merilohikäärmeitä, merihirviöitä esiintyy legendoissa ympäri maailman.

Camilla on metsäalalla toimivan perheyrityksen toimitusjohtaja, ja hyvin rikas. Hän rahoittaa etsintäretken erinäisten henkilökohtaisten sattumusten jälkeen. Vietnamissa etsintään osallistuu aaltotutkija Hoa sekä hänen vuokraamansa aluksen kapteeni työntekijöineen. Tapahtumien ollessa hurjimmillaan Hoa joutuu toimimaan tavalla, josta hän itse ajattelee: "Mutta naisen on joskus tehtävä, mitä naisen on tehtävä."

Con rit määritellään ekologiseksi trilleriksi. Ilmaston lämpeneminen ja merten lämpeneminen, niiden keskinäinen suhde ja vaikutus elämään merissä ovat kirjan aiheita. Löysin siitä itselleni uusia asioita, kuten uhanalaiset Indonesian suosademetsien turvekerrokset, joihin on sitoutunut valtava määrä hiiltä.

Con ritistä on useita blogikirjoituksia, esimerkiksi blogeissa Iltaluvut ja Kulttuuri kukoistaa.

Risto Isomäki: Con rit
Tammi 2011. 403 s.

2 kommenttia:

  1. Isomäellä on ajatuksia, varmasti tämä pitäisi myös lukea. kiitos bloggauksesta :)

    VastaaPoista
  2. Muiden arvioiden perusteella Sarasvatin hiekkaa olisi parasta Isomäkeä. Sitä en ole lukenut, mutta varmaan kannattaisi.

    VastaaPoista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.