perjantai 26. helmikuuta 2016

Antti Tuomainen: Kaivos

Antti Tuomaisen viime vuonna ilmestynyt rikosromaani Kaivos sattui olemaan kirjaston Bestseller-hyllyllä, joten otin sen siitä mukaani.

Kaivoksen aihe on ajankohtainen. Pohjoisessa Suomessa sijaitseva kaivos horjuu konkurssin partaalla ja saastuttaa ympäristöä. Toimittaja Janne Vuori pureutuu asiaan omilla tutkimuksillaan sekä edesmenneen kollegan papereiden avulla.

Kaivosyhtiön johtoryhmän jäseniä alkaa kuolla tavoilla, joita ensin luullaan luonnollisiksi, mutta jotka osoittautuvat murhiksi. Myös toimittajakollega on kuollut auto-onnettomuudessa, joka vaikuttaa epäilyttävältä.

Kaivos on melkeinpä enemmän perhedraama kuin jännityskirja, vaikka ruumiita tulee ja toimittajakin joutuu vaaraan. Janne Vuoren oma tuore avioliitto rakoilee, koska hän asettaa työn vaimon ja tyttären edelle. Hänen oma isänsä on lähtenyt tiehensä pojan ollessa yksivuotias. Nyt isä ilmestyykin Helsinkiin kolmenkymmenen vuoden jälkeen ja haluaa tutustua poikaansa. Isä on niin epäuskottava hahmo, että se häiritsi koko kirjan lukemista. Hän oli vain liikaa minulle. Kirjan lukeneet ymmärtänevät, miksi.

Luin viime vuonna Tuomaisen edellisen kirjan Synkkä niin kuin sydämeni, jossa oli hienosti tavoitettu nimen mukainen synkkä tunnelma. Valitettavasti Kaivos jäi selvästi samasta tasosta.

Antti Tuomainen: Kaivos
Like 2015, 326 s.

2 kommenttia:

  1. Harmillista, että teos oli pettymys. Ehkä pojan isän olisi ollut parempi olla palaamatta, kun oli jo niin kauan ollut poissa poikansa elämästä. :) :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäuskottavuus johtui lähinnä isän ammatista ja hänen suhteestaan kirjan rikoksiin.

      Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.