torstai 1. syyskuuta 2016

Naisten aakkoset: G


G oli hiukan vaikea kirjain. Keksin kuitenkin vastauksen kaikkiin Naisten aakkosten kysymyksiin, jotka ovat:
 1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
 2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
 3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.
 1. Alicia Giménez Bartlett. Hän kirjoittaa Petra Delicado -dekkareita, mutta on julkaissut paljon muutakin. Olen kirjoittanut hieman Giménez Bartlettista romaanin EXIT yhteydessä.
 2. Katy Gyllström. Gyllström on taidemaalari, joka katsoo pieniä arkisia esineitä aivan omasta näkökulmastaan ja saa aikaan viehättävän omaperäisiä maalauksia. Muutama esimerkki on kuvataiteilijamatrikkelissa.
 3. a) George Eliot. Oikealta nimeltään Mary Ann Evans. Olen lukenut vain romaanin Mylly joen rannalla. Ainakin Middlemarch pitäisi myös lukea.
Aakkoset ennen G:tä: ABCDE, F.

10 kommenttia:

 1. George Eliotin Middlemarch on hieno kirja. Luin sen blogini alkuaikoina, ja ajankuva oli todella tarkkanäköistä. Ja ihmisluonteiden kuvaus myös, vaikka nehän tietysti ovat ajattomia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin lukea Middlemarchin suomeksi enkä englanniksi, mutta sen löytäminen esim. antikvariaateista on osoittautunut vaikeaksi.

   Poista
 2. Katy Gyllström on ihan uusi nimi. Vilkaisin linkin takaa maalauksiaan - viehkeitä, kuitenkin arjen keskeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katy Gyllström ei taida olla kovin tunnettu, mutta kyllä hänellä oli muutama vuosi sitten iso retrospektiivinen näyttely Amos Anderssonin taidemuseossa.

   Poista
 3. Middlemarch kiinnostaa minuakin, löysin siitä kirpparilta dvd:n, joka on kyllä lainassa veljen vaimolla. Mylly joen rannalla on myös tuttu kirja nimenä, en vain ole päässyt siihen oikein sisälle, kun kerran kauan sitten yritin aloitella (muistaakseni).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Middlemarch-dvd lienee televisioon tehty minisarja. Sen voisin katsoa kirjan lukemisen jälkeen.

   Poista
 4. Niinpäs onkin sinullakin George Eliot ja vielä samassa kohdassa! Olet kumminkin lukenut jo tuon Mylly joen rannalla, minä en sitäkään - mutta jospa joskus, sekä se että se Middlemarch :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mylly joen rannalla on ainakin helposti löydettävissä joko kirjastosta tai antikvariaatista.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.