torstai 8. maaliskuuta 2018

Naistenpäivänä päätökseen: Naisten aakkosten Ö


Kaksi vuotta sitten Naistenpäivänä aloitin Naisten aakkoset -sarjan. Tavoitteenani oli päästä maaliin juuri tänään  ja onnistuin. Naisten aakkosissa on etsitty naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella. Viimeisenä on tietysti Ö. Kysymykset ovat olleet:
 1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
 2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
 3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Tähänkin löysin vastaukset. Naapurimaamme pelastivat minut.
 1. Hanne Ørstavik. Luin norjalaisen Hanne Ørstavikin romaanin Kulunut aika tätä sarjaa varten. Se olikin hyvä kirja, joten Ørstavik on tässä ihan paikallaan.
 2. Maya Eizin Öijer. Maya Eizin Öijer on ruotsalainen kuvataiteilija, joka käyttää värikkäissä teoksissaan eri tekniikoita. Joitakin hänen töitään löytyy täältä.
 3. a) Gunnhild Øyehaug. Norjalainen Gunnhild Øyehaug on julkaissut runoja, novelleja, esseitä ja kaksi romaania. Hän on saanut mainetta varsinkin novelleillaan.
Naisten aakkosia on ollut todella mukava kirjoittaa. Ne ovat tuoneet vaihtelua tavallisten kirjapostausten väliin. Lisäksi olen löytänyt monta uutta tutustumisen arvoista kirjailijaa. Jotkut aakkoset olivat hankalia, kuten Q, X ja ihan viimeiset. Toisiin puolestaan oli ylitarjontaa ja piti valita monesta hyvästä ehdokkaasta. 

Muutama muu bloggaaja on tarttunut tähän haasteeseen. Esimerkiksi blogeissa Sheferijm, Oksan hyllyltä, Kirjojen kamari, Kirjan pauloissa ja Iltatähden syttyessä ollaan jo pitkällä aakkosissa. Tämän haasteen voi aloittaa vieläkin milloin tahansa. Mitään aikarajaa ei ole.

Kaikki aikaisemmat aakkosjuttuni löytyvät näiden linkkien takaa:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅ, Ä.

Teen blogiin sivun Naisten aakkosista, mutta se ei ole vielä ihan valmis.

14 kommenttia:

 1. Tämä on ollut hieno haaste ja on ollut ilo saada olla tässä mukana, kiitos sinulle!

  Kamarissakin naisten aakkoset päättyvät tänään, mutta loppuun asti en päässyt. Sinun vastauksiasi ihailen kyllä suuresti - olet kerrassaan hienosti päässyt aakkosissa loppuun asti! Tässäkin kirjaimessa ovat nämä kaikki naiset sellaisia, joista en itse ole koskaan kuullutkaan - kertoo aika osuvasti siitä, että haaste on ollut tässäkin mielessä paikallaan :)

  Hyvää naistenpäivää sinulle Margit ja kiitokset vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi osallistumisesta!

   Aloitin haasteen aikanaan siksi, että huomasin lukevani paljon enemmän miesten kuin naisten kirjoittamia kirjoja. Halusin löytää uusia kirjailijoita. On mukava kuulla, että haasteesta on ollut iloa muillekin.

   Poista
 2. tykkään Hanne Ørstavikin kirjoista, erilaisia perheitä niissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin ainoasta lukemastani Ørstavikin kirjasta. Enköhän lue niitä lisää.

   Poista
 3. Mukavaa naistenpäivää ja kiitos haasteesta. Siihen on ollut mukava etsiä sopivia naisia eri aloilta. Sinulla on ollut hieno ajoitus ja 2 vuoden kaari, paljon hyviä tutustumisvinkkejä. Minä tallustelen perässä, tänään vuorossa on W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Tarkoituksella ajoitin haasteen kahdelle vuodelle. Noin aakkonen per kuukausi tuntui sopivalta vauhdilta.

   Poista
 4. Tätä on tosiaan ollut kiinnostava seurata kun kunnioitettavasti olet löytänyt nimiä haastavampiinkin kirjaimiin, osa on ollut tuttuja ja osa taas ei lainkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin jo aluksi, että etsin jotakin vaikeimpiinkin kohtiin. Ei se loppujen lopuksi ollut kovin vaikeaa nykyisenä nettiaikana.

   Poista
 5. Taas kolme nimeä, joista en ole kuullut mitään. :) Tiedän, että ainakin z-kirjaimeen minulta on tulossa nimiä, mutta nuo muut W:stä seuraavat... jaa-a, saas nähdä. Onnittelut sinulle hienosta haastetaipaleesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minä sain aakkosten loppupäästä Y:n ja Å:n täyteen varsin vaivattomasti.

   Poista
 6. Hyvää naistenpäivää! Tämä on ollut kiva haaste. Olet saanut sen juuri sopivasti loppuun. :) Minulle hassua kyllä Naisten aakkoset on paljon helpompi haaste kuin Miesten aakkoset olisi, sillä luen enemmän naisten kirjoittamia kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle taas miesten aakkoset olisi ollut helpompi. Siksipä juuri teinkin Naisten aakkoset. Seuraan edelleen kiinnostuneena sinun etenemistäsi.

   Poista
 7. Onnittelut hienosta saavutuksesta ja kiitos kivasta haasteesta. Minä vielä jatkan taivallustani kohden öötä, mutta pikku hiljaa tässä edetään.

  VastaaPoista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.