maanantai 19. maaliskuuta 2012

Jalkapalloa (ilman kirjoja)


Olen Saksassa töissä muutaman kuukauden. Kirjoitan ei-kirjallisista kokemuksista matkablogissani Laitan tähän blogiin vain tämän yhden kerran jotain muuta kuin kirjoihin liittyvää eli kuvan eilisestä jalkapallo-ottelusta. Jos joku on kiinnostunut, niin muutama lisäkuva on toisessa blogissani.


13 kommenttia:

 1. Kah. Kaiserslauternissako majailet vai lähialueilla? Itse asustelin muutaman vuoden Karlsruhessa mutta noita Rheinland-Pfalzin seutuja tunnen silti aika paljon heikommin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosiaan Kaiserslauternissa. Olen matkustellut aikaisemmin paljonkin ympäristössä. Varsinkin Moselin rannat ovat ienoja.

   Poista
 2. Pääsit yllättämään tällä. :) Minä seurasin aikoinaan hyvinkin tiiviisti Valioliigaa, mutta nyt on penkkiurheilu jäänyt melkein kokonaan. Odotan kuitenkin ehtiväni taas senkin pariin, kunhan lapset kasvavat.

  Hauskaa Saksaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen jonkinlainen penkkiurheilija. Jalkapallo on minusta ehdoton ykköslaji.

   Poista
 3. Tämä oli kiva yllätys! Lapsena olin kova jalkapallofani, välillä laji jäi paitsioon, mutta sitten alkoi vähitellen taas kiinnostaa. Entistä enemmän kiinnostaa nyt, kun oma poikanikin on hurahtanut lajiin, keräilee futiskortteja ym. Täällä jo odotellaan em-kisoja innokkaasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käynyt katsomassa jalkapallo-otteluita myös Espanjassa, esim. yhtä Barcelonan ottelua. Paikan päällä katsominen on aivan erilaista kuin tv:stä.

   Poista
  2. Vau, voin vain kuvitella. Poikani on suuri Barcelona-fani. :)

   Poista
  3. Minä olen (Suomen MM-joukkueen pelien lisäksi) ollut katsomassa vain kerran "oikeaa" fudista, nimittäin Aston Villan ja West Hamin ottelua Englannissa asuessamme. Olihan siellä hieno tunnelma, mutta muistan myös harmistuneeni esim. isistä, jotka olivat matsissa pienten poikiensa kanssa ja huusivat kentälle asiattomuuksia kovaan ääneen.

   Terveisin Tiukkapipo -77. :D

   Poista
  4. Täytyy pitää mielessä, etten tee samaa virhettä, jos joskus pääsen matsiin pojan kanssa. Normaalistihan huutelen kovaäänisiä asiattomuuksia jatkuvasti...

   Poista
  5. Haha! Monista miehistä tuntuu kuoriutuvan fudis- ja lätkämatseissa alkukantaisen kostonhimoinen luolamies (anteeksi lievä yleistys). Se heille suotakoon, mutta pienten lasten seurassa on minusta kyllä kauheaa huutaa suu vaahdossa vastustajien tappamisesta jne.

   Poista
  6. Samaa mieltä, tuollainen osoittaa täydellistä arvostelukyvyn puutetta. Itse en pysty edes kävelemään päin punaisia, jos lähistöllä on yksikin lapsi. :D

   Poista
  7. Karoliina ja Pekka, olette aivan oikeassa. Ei asiattomuuksia lasten kuullen. Tuo oli aivan omaa luokkaansa Espanjassa, välillä en ollut uskoa korviani. Esim. yksi isoisä pojanpoikansa kanssa oli aivan mahdoton. Ja yhdellä katsojalla oli fanikaulaliinan sijaan kaulaliina, jossa luki ("suomennettuna") V***n Valencia! En tiedä, oliko se vain sattumaa, mutta Saksassa en kuullut lähelläni mitään asiattomia huutoja.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.