maanantai 12. maaliskuuta 2012

Mitä matkalukemiseksi?

Katsoin Helsinki-Vantaan lentokentällä Reader's -kirjakaupasta, mitä siellä tarjotaan lentomatkustajille luettavaksi. Olin oikeastaan yllättynyt: valikoima on monipuolisempi kuin luulin. Tarjolla ei ole pelkkiä dekkareita, vaan muutakin kirjallisuutta. Vain muutama esimerkki: Puhdistus, Ishiguroa, McEwania jne. Tietokirjojakin oli jonkin verran, esimerkiksi Steve Jobsin elämäkerta.

Näkyvillä oli myös sekä suomen- että englanninkielisten kirjojen TOP10. Nekin olivat mielenkiintoisia. Tässä kolme myydyintä suomenkielistä:
1. Stockett: Piiat
2. Collins: Nälkäpeli
3. le Carré: Pappi lukkari talonpoika vakooja
ja englanninkielistä:
1. Nicholls: One Day
2. Stockett: The Help
3. Martin: A Game of Thrones.

Näistä näemme, etteivät matkustavaisetkaan halua pelkkää viihdettä.

Kun vaihdoin junaa Saksassa Mannheimissa, pistäydyin aseman lehti- ja kirjamyymälässä. Siellä oli saksankielisten kirjojen lisäksi tarjolla myös jonkin verran kirjoja englanniksi. Painotus oli viihteellisempi kuin lentokentällä. Muuten kirjat olivat kyllä pitkälti samoja. Saksankielisissä kirjoissa huomiotani kiinnittivät näkyvästi esillä olleet Jussi Adler-Olsenin kirjat. Tämä tanskalainen kirjailija on jäänyt minulta täysin huomaamatta, vaikka netistä selvisi, että hänen kirjojaan on käännetty suomeksi kolme kappaletta ja että hän on jopa saanut Lasiavain-palkinnon. Adler-Olsen on ilmeisesti todella suosittu Saksassa.

7 kommenttia:

 1. Kiva katsaus! Olisipa mielenkiintoista tehdä vertailua maailman lentokentiltä ja juna-asemilta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä; asia tuli mieleeni, kun katselin kirjoja lentokentällä.

   Poista
  2. Se olis kyllä aika mahtava juttusarja! :)

   Poista
 2. Hauska katsaus lentokentälle :) Minä kävin Lontoon lentokentän kirjakaupassa, siellä oli mukamas paljon vaikka mitä mutta en kyllä itselleni löytänyt sieltä mitään. Mies hankki viimeisillä punnilla Gordon Ramsayn jonkinlaisen elämäni kokkina-teoksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuljin Frankfurtin valtavan lentokentän läpi. Siellä olisi varmaan ollut tuota "vaikka mitä", mutta oli niin kiire junaan, etten ehtinyt katsoa.

   Poista
 3. Lentokenttäkirjakaupat ovat ihania. Kenttien paras puoli. Amsterdamin kentällä on mielestäni hieno kirjakauppa, lentokenttien suurin pettymys (kaikin tavoin, kun eurooppalaisesta kentästä puhutaan) on Charles de Gaullen kenttä Pariisissa.

  Mutta Stockettin ja Nicholsin kirjat ovat mielestäni kyllä aika puhdasta viihdettä tai ainakin hyvin helppoja kirjoja. Laadukasta ja ajatteluttavaa viihdettä, ehdottomasti ja onneksi kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en oikein tiennyt, mihin genreen Stockettin kirja kuuluu, koska en ole sitä lukenut.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.