keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Saksa-haaste suoritettu!

Osallistuin Nannan kirjakimaran Teemamaana Saksa -haasteeseen. Haaste on suoritettava ennen Helsingin kirjamessuja, joiden teemamaa Saksa on. Messut ovat ensi viikolla, joten nyt on aika tehdä yhteenveto lukemastani.

Luin seuraavat kirjat:
 1. Wladimir Kaminer: Ryssändisko
 2. Peter Schneider: Parisuhteita
 3. Bertolt Brecht: Runoja 1914-1956
 4. Nele Neuhaus: Eine unbeliebte Frau
 5. Alfred Döblin: Berlin Alexanderplatz
 6. Doris Gercke: Kuolema kulkee puutarhassa
 7. Siegfried Lenz: Kiusattu
 8. Thomas Mann: Buddenbrookit
Olen aika tyytyväinen lukemaani. Luin klassikoita (Brecht, Döblin, Mann), runoja (Brecht), nykykirjoja (Schneider, Lenz), dekkareita (Neuhaus, Gercke) ja jopa huumoria (Kaminer). Erityisesti olen iloinen siitä, että tulin lopultakin lukeneeksi Berlin Alexanderplatzin. Neuhausin dekkarin luin saksaksi, mutta muut kirjat suomeksi. Vain yksi kirja oli huono eli Gercken dekkari.

Siegfried Lenzin Kiusattu on osoittautunut suosituksi tekstiksi. Sitä haetaan lähes päivittäin. Oletan, että kirjaa luetaan kouluissa, koska sen päähenkilöt ovat nuoria ja aiheena on kiusaaminen. Lenzin ja Kaminerin pitäisi saapua Helsingin kirjamessuille.

Haasteessa kerättiin raitoja Saksan lippuun. Kahdesta kirjasta sai yhden raidan. Tulin lukeneeksi raitojen keräämisen kannalta kaksi ylimääräistä kirjaa. Olen käynyt tänä vuonna kolme kertaa Saksassa, siinä syy. On aina mukava lukea kohdemaan kirjoja.


6 kommenttia:

 1. Hyvä kun muistutit, pitää tehdä oma summaus, joka ei ole ollenkaan yhtä kattava kuin sinulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työkiireiden vuoksi minulla ei ole ollut viime aikoina paljonkaan blogattavaa, joten teinpähän tämän yhteenvedon. Hyvä, jos se toimii muistutuksena.

   Poista
 2. Ahkeraa lukemista haastetta varten! Itse luin kuusi kirjaa, pitäisi tehdä vielä kooste minunkin. Lenzin kirjasta pidin paljon, ja aion lukea lisää herran tuotantoa jahka tässä ehdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan luin haastetta varten ainoastaan tuon Berlin Alexanderplatzin. Haasteeseen sopivia kirjoja vain kertyi!

   Poista
 3. Vau, kahdeksan kirjaa! Onnea haasteen loppuarvontaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole yleensä onnea arvonnoissa, mutta kiitos onnentoivotuksesta.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.