torstai 27. helmikuuta 2014

Venäjää valloitettu!

Osallistuin Jaanan haasteeseen Venäjää valloittamaan. Haaste on päättymässä, joten teen yhteenvedon lukemisistani. Luin neljä venäläistä kirjaa:
 1. Marina Tsvetajeva: Piru ja muita kertomuksia (kategoria: venäläiset naiskirjailijat)
 2. Ljudmila Ulitskaja: Naisten valheet (kategoria: venäläiset naiskirjailijat)
 3. Konstantin Paustovski: Valkoista kultaa (kategoria: venäläiset mieskirjailijat)
 4. Julian Semjonov: Kevään seitsemäntoista hetkeä (kategoria: venäläiset mieskirjailijat)
Koska olen lukenut paljon venäläisiä (mies)klassikoita, tarkoitukseni oli tutustua naiskirjailijoiden teoksiin ja nykykirjoihin. Aikomus ei oikein onnistunut kuten listauksestani näkyy. Luin vain kaksi naisten kirjoittamaa kirjaa ja vain yhden nykykirjan (Ulitskaja). Jotenkin päädyn aina lukemaan vanhempia kirjoja.

Kirjoista mieleenpainuvin oli Paustovskin Valkoista kultaa. Tsvetajevan novellikokoelman luin aivan sattumalta juuri ennen kuin Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme alkoi tulla tunnetuksi. Lukiessani en edes tiennyt, että Tsvetajeva on aiheena uudessa suomalaisessa romaanissa!

4 kommenttia:

 1. Tsvetajeva kiinnostaa kovasti! Mainio sattuma, että luit juuri hänen kirjansa. Minulle kertyi noita mieskirjailijoita lisää, mutta Elämäkerta-kategoriaan tuli kaksi naista. Ulitskajaakin on kehuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsvetajeva-arviotani onkin luettu paljon. Ilmeisesti hänen kirjoistaan on vain muutama blogikirjoitus.

   Poista
 2. Minäkin olen muutaman kerran pyöritellyt Tsvetajevan kirjan käsissäni kirjastossa, mutta en sitten kuitenkaan lainannut. Kiinnostusta kirjaan kuitenkin on edelleen. :) Tuo Ulitskajakin kiinnostaa. Luin häneltä Iloiset hautajaiset, joka oli ihan mukava kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulitskajaa on luettu aika paljon ja blogikirjoituksiakin löytyy. Ne ovat yleensä kehuvia.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.