torstai 8. lokakuuta 2015

Nobel-kyselyni tulokset & arvonta

Vuoden 2015 Nobelin kirjallisuuspalkinnon sai valkovenäläinen Svetlana Aleksijevitš. Hän johti kansainvälisiä veikkauksia, ja tällä kertaa Ruotsin Nobel-komitea antoikin palkinnon suosikille.

Nobel-kyselyssäni voittajaksi veikattiin eniten Philip Rothia, ja hänen jälkeensä kolmikkoa Adonis, Amos Oz ja Ryu Murakami.

Toisena kysymyksenäni oli, kuka nyt jo edesmennyt kirjailija olisi ansainnut Nobelin, mutta jäi palkitsematta. Tässä ylivoimaisesti eniten kannatettiin Tove Janssonia. Seuraavina olivat Virginia Woolf ja Anna Ahmatova.

Yksi kyselyyni vastannut veikkasi voittajan oikein. Tämä tietäjä on Sara/P.S. Rakastan kirjoja. Sara saa valita palkinnoksi tarjoamistani kirjoista kaksi. Muista osallistujista arvoin kaksi: Mai/Kirjasähkökäyrä ja Reeta/Les! Lue!. He saavat kumpikin valita yhden kirjan Saran jälkeen. Ottakaapa yhteyttä. Sähköpostiosoitteeni löytyy sivulta Margit.

Tässä vielä palkintokirjat:
 • Patrick Modiano: Kehäbulevardit
 • Alice Munro: Julkisia salaisuuksia
 • Mo Yan: Viinamaa
 • José Saramago: Ricardo Reisin viimeinen vuosi
 • Paul Auster & J. M. Coetzee: Tässä ja nyt

5 kommenttia:

 1. Olin eilen aivan ällistynyt, olin nimittäin ihan varma että intuitioon perustunut veikkaukseni meni aivan metsään. Olin käynyt jo kommentoimassa postaukseesi kun luin että Aleksijevits johti vedonlyöntitilastoja. Sehän ei tosiaan kai koskaan ole luvannut hyvää. :D Mutta jee!

  Laitan sinulle s-postia myöhemmin tänään, kun pääsen koneelle, mutta voin näin julkisesti kertoa, että valitsen Saramagon ja Austerin & Coetzeen, niin muut pääsevät miettimään omia valintojaan.

  Kiitos Margit veikkauskisasta, se on aina syksyn must-juttu! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Sara, ihan mahtavasti veikattu sinulta! Ja kiitos Margitille hauskasta "Nobel-perinteestä"

   Poista
  2. Sara, kiva että osallistuit! Ja hieno intuitio sinulla.

   Maria, kiitos! Tätä kyselyä on aina mukava järjestää.

   Poista
 2. hän asunut muutama vuosi Göteborgissa, lukenut hänen juttuja aamu-lehdessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin lukenut sinun postauksesi nobelistista ja Göteborgista!

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.