keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Sieluni hymyt -haaste

Jonna Kirjakaapin kummitus -blogista haastoi minut. Kiitos! Sieluni hymyt -haaste on lähtenyt liikkeelle blogista Iltatähden syttyessä. Osallistujat haastetaan kertomaan pienistä tai miksei suuristakin asioista, jotka tekevät heidät onnellisiksi.

Haaste on kiertänyt blogeja jonkin aikaa, ja moni bloggaaja on pohtinut onnellisuutta laajastikin. Minä jätän filosofoinnit muille ja kirjaan muutaman pienen asian, jotka viimeisen viikon aikana ovat saaneet minut tuntemaan itseni onnelliseksi, ainakin joksikin aikaa. Näistä voi tietysti laajentaa isompiin asioihin.
 • Kun avaan ulko-oven aamulla töihin lähtiessä, linnut laulavat. Yleensä äänessä on talitiainen, mutta muitakin visertäjiä on saapunut. Kevät!
 • Sain saksalaisilta ystäviltäni kortin. Miten paljon enemmän kortti ilahduttaakaan kuin sähköpostiviesti. Ystävät!
 • Sain töistäni kauneimman perustellun kiitoksen, jonka olen koskaan saanut. Miksi emme voisi kiittää muita useammin? Aiheita löytyy varmasti.
 • Enkä tietenkään voi jättää blogia pois tästä listasta. Usein tulen onnelliseksi pelkästään siitä, että ajattelen pääseväni illalla bloggaamaan ja lukemaan muiden postauksia.
 • Paras viimeisenä: lauantai-iltapäivän kahvihetki miehen kanssa. On siivottu ja käyty kaupassa. Kummallakaan ei ole kiire minnekään. Niin yksinkertaista ja niin onnellista.
En tiedä yhtään, ketkä kaikki ovat tähän haasteeseen jo vastanneet, mutta yritänpä haastaa onnellisuutta levittämään Hennan ja Mustikkakummun Annan.

10 kommenttia:

 1. Voi miten mukavalta kuulostavia onnen aiheita. Tänään juuri pysähdyin hetkeksi kuuntelemaan lintujen laulua, ja voi kun tuntui keväältä.
  Kiva kun osallistuit haasteeseen.

  VastaaPoista
 2. Listasi on kaikin puolin ilahduttava, mutta erityisen paljon iloitsen puolestasi, että olet saanut työstä kiitosta. Sitä totisesti kaipaa, perusteltuna tietenkin, mutta kaipaa. Täytyy itsekin ryhdistäytyä, laittaa hyvä kiertoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kiitos tuli itsestään selvästi listalleni. Niin harvinaista sellaisen saaminen on.

   Poista
 3. Ihania hymyä, arjen keskellä ja onnelliseksi tekeviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä onnen tekijöitä löytyy arjesta, kun vain ei ohita niitä.

   Poista
 4. Kauniita onnen aiheita. Tuo kiittäminen on kumma juttu: miksi tässä maailmassa tuntuukin niin usein olevan vaikeaa kiittää toisten tekemisiä, vaikka se olisi hyvin helppo tapa levittää iloa ja myönteisyyttä. Kiitos hyvän mielen asioiden jakamisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi juuri nostin kiitokset listalle. Itse kukin voisi miettiä, miksei kiitä muita, vaikka usein olisi aihetta.

   Poista
 5. Kiitos Margit haasteesta! Enpä olekaan tätä vielä saanut. Ilon ja onnen aiheitahan elämässä on vaikka kuinka paljon, kun vain muistaa niihin katseensa kohdistaa. Ihania onnen aiheita olet esiin nostanut, erityisesti ilahduttaa kevätihmistä tuo linnunlaulu, yleisesti ystävät, työssä saatu kiitos ja blogi samoin kuin ihana hetki miehesi kanssa. Eli kaikki onnen aiheesi siis. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kauniista kommentista! Mukavaa, että osallistut haasteeseen.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.