keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Naisten aakkoset: K


 Taas kysytään:
 1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
 2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
 3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.
Ja vastaan:
 1. Leena Krohn. Arvostan Leena Krohnia suuresti, vaikka olen lukenut hänen kirjojaan liian vähän, blogiaikana vain Umbran. Erityisesti pidän Tainaronista.
 2. Katharine Hepburn. Hepburn oli hieno näyttelijä, jonka elokuvia olen nähnyt monta. Afrikan kuningattaren varmaan muistavat kaikki. Vähän aikaa sitten televisiosta tuli taas kerran Bringing Up Baby (jostain syystä suomalainen nimi on Hätä ei lue lakia), joka on aivan hervottoman hauska. Sen juonta ei kannata miettiä, mutta Hepburnin ja Cary Grantin näyttelemisestä voi nauttia.
 3. a) Aino Kallas. Olen lukenut Aino Kallakselta (o.s. Krohn) hänen ensimmäisen päiväkirjajulkaisunsa, Päiväkirja vuosilta 1897-1906, mutta en mitään muuta. Tätä puutetta korjaan pian.
Aikaisemmista aakkosista olen kirjoittanut näin: ABCDEFGHIJ.

8 kommenttia:

 1. Arvostan koko kolmikkoa, Krohnilta olen tietysti ison osan tuotantoa lukenut ja Kallastakin jonkin verran (myös novellituotantoonsa kannattaa tutustua), ja Katharine Hepburn (piti varmistaa että olihan se etunimi noin) on hieno näyttelijä: ihan näyttelijätyön ohella arvostan sitä että teki runsaasti varsin, no, epämiellyttävienkin hahmojen rooleja, sellaisia johon herkemmät tähdet eivät varmaan olisi lähteneetkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino Kallas on jotenkin jäänyt minulla syrjään. Kiitos tuosta novellivinkistä.

   Poista
 2. Minullekin Tainaron on todella rakas ja tärkeä kirja, mutta enpä ole lukenut Krohnilta juuri muuta. Kotimaisen juhlavuoden kunniaksi voisin kyllä aktivoitua tämän suhteen. Krohnin tuotanto on onneksi on laaja, valinnanvaraa riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin pitäisi lukea lisää Krohnilta. Hänen teoksensa ovat lukijaa palkitsevia.

   Poista
 3. Komea kolmikko! Kallaksen tuotantoon tutustumista suosittelen mitä lämpimimmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on yksi Kallaksen kirja odottamassa.

   Poista
 4. Aino Kallas on kyllä kiehtova suomalaissyntyinen kirjailija. Katherine Hepburnin näyttelijätyö ansaitsee sekin mainintansa. Minulla oli vaikeuksia valita vain yhtä mieluisinta, K:lla alkavia kun oli tarjolla yllin kyllin.

  VastaaPoista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.