tiistai 27. kesäkuuta 2017

Kate Atkinson: Joka lapsia ja koiria rakastaa


Joka lapsia ja koiria rakastaa jatkaa Atkinsonin Jackson Brodie -sarjaa. Brodie on ex-sotilas, ex-poliisi ja ex-yksityisetsivä, mutta nyt hän on kuitenkin ottanut tehtäväkseen selvittää Uudessa Seelannissa asuvan naisen taustan. Nainen on adoptoitu lapsena Englannissa.

Brodien selvittelyt sysäävät liikkeelle tapahtumia, joissa hän joutuu itsekin hengenvaaraan. Onneksi hänellä on mukanaan koira, jonka hän kaappasi edelliseltä omistajalta, kun tämä kohteli koiraa huonosti. Koirakaappausten sijasta kirjan aiheena ovat lapsikaappaukset, joita lähestytään eri suunnilta, myös kaukaa menneisyydestä.

Joka lapsia ja koiria rakastaa on aika hajanainen. Siinä seurataan useaa henkilöä, joista yhdestä ihmettelin koko kirjan ajan, miten hän mahtaa liittyä varsinaiseen juoneen. Lopulta selvisi, ettei paljon mitenkään. Ilmeisesti kyseinen henkilö oli mukana lähinnä hämäyksen vuoksi.

Lukemissani Atkinsonin dekkareissa on aina ollut joku mahtava hahmo. Tässä oli pikkuinen noin nelivuotias Courtney-tyttö, joka ei paljon puhunut, mutta söi sitäkin enemmän. Huumoria oli oivalluksessa laittaa Brodie kommentoimaan omaa toimintaansa entisen naisystävänsä Julian lakonisilla lausahduksilla.

Olen kirjoittanut myös Jackson Brodie -sarjan edellisistä osista: Ihan tavallisena päivänä,

Kate Atkinson: Joka lapsia ja koiria rakastaa
Suomentanut Kaisa Kattelus
Schildts & Söderströms 2015, 389 s.
Englanninkielinen alkuteos Started Early, Took My Dog 2010

4 kommenttia:

 1. Luin tämä ja huomasin sitten, että kirja on osa sarjaa. Olisi ollut hyvä lukea aiemmatkin kirjat, koska niihin viitattiin jatkuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä esiintyy Brodien yksityiselämään liittyviä henkilöitä kuten entinen vaimo, edellinen naisystävä, lapset ja monia muita. Siksi kirjat kannattaisi lukea järjestyksessä.

   Poista
 2. Minäkin tätä selailin, mutten päässyt edes kunnolla alkuun, ilmeisesti tosiaan pitäisi lukea nuo aiemmat ensin. Paljon syövä pikkutyttö kuulostaa kovin tutulta ihan perhepiiristä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi ainakin minusta sarjan ensimmäinen eli Ihan tavallisena päivänä on paras.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.