tiistai 6. kesäkuuta 2017

Naisten aakkoset: R


Q:n jälkeen R on helppo kirjain. Kysymykset...
 1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
 2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
 3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.
... ja vastaukset:
 1. Ruth Rendell. Rendell on yksi niistä dekkaristeista, joka sai minut alun perin kiinnostumaan genrestä. Pidän sekä hänen psykologisista rikosromaaneistaan että komisario Wexford -sarjasta. Sen pohjalta tehty vanha tv-sarja oli myös hyvä.
 2. Rut Bryk. Tajusin Rut Brykin merkityksen kunnolla vasta kun näin hänen keramiikkaansa Amsterdamin Stedelijk-museossa muutama vuosi sitten. Viime kesänä kävin katsomassa Brykin näyttelyn Espoon taidemuseossa EMMAssa. Oli hieno.
 3. b) Rosa Parks. Rosa Parks oli rohkea nainen, joka teollaan kiihdytti mustien ihmisoikeustaistelua, kun hän kieltäytyi bussissa antamasta istumapaikkaansa valkoiselle.
R:n edellä: ABCDEFGHIJKLMNOP, Q.

11 kommenttia:

 1. Fredrika Runeberg ehti kirjoittaa öisinkin kun lapset ja nukkui

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli vaimojen kohtalo ennen. Toivottavasti ei enää.

   Poista
 2. Rendel on tuttu nimi vaikka en ole kirjoja lukenut. Varmaan olen tuota tv-dekkaria seurannut, vaikka nimi wexford nyt lyökin tyhjää. Rosa Parks olisi hyvä nimi P:hen, joka itselläni on seuraavana vuorossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tv-sarja oli aikanaan varsin suosittu. Sen pääosan esittäjä oli täysosuma Wexfordiksi.

   Poista
 3. Ruth Rendell on tuttu, vaikken muista, olenko lukenut hänen dekkareitaan vai vaan katsonut tv-sarjaa. bryk ja Parks ovat niminä tuntemattomia, tosin Rosa Parksin teko on tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rut Bryk taisi jäädä aikanaan miehensä Tapio Wirkkalan varjoon.

   Poista
 4. Ruth Rendel on tuttu nimi, mutta enempikin juuri tv:n kautta. Wexford-sarjasta pidin vuosia sitten. Kirjojen muodossa en ole tainnut häneen juuri tutustua, tai ainakin siitä on jo sen verran aikaa, ettei tulee yhtään luettua mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruth Rendell kävi kerran Helsingin kirjamessuillakin, messujen alkuaikoina. Kuuntelin silloin hänen haastattelunsa paikan päällä.

   Poista
 5. Kirjailijoista tulee mieleen Rauni Paalanen ja hänen novellisarjansa Raakelin tarinoita. En ole lukenut häneltä muuta, mutta maagis-realistiset novellit jäivät hyvin mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paalanen onkin minulle tuntematon kirjailija. Kiitos kommentista.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.