perjantai 22. syyskuuta 2017

Naisten aakkoset: U


U-kirjaimeen löysin naiset helposti. Taas kerran kysymykset:
 1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
 2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
 3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Ja U-naiset:
 1. Sigrid Undset. Undset on norjalainen nobelisti palkintojen alkuajoilta (1928). Undset käsitteli kirjoissaan usein naisen asemaa. Pidän erityisesti romaanista Ida Elisabet.
 2. Kristiina Uusitalo. Kristiina Uusitalo on mielestäni yksi johtavia taidemaalareitamme. Hänen japanilaisvaikutteisia enimmäkseen luontoaiheisia maalauksiaan voi ihastella hänen omalla kotisivullaan.
 3. b) Kaari Utrio. Olen lukenut Kaari Utrion kirjoja alkaen vuoden 1972 romaanista Pirita, Karjalan tytär. Utrion kirjoissa on vahva naisnäkökulma viihteellisen pinnan alla.

Aiemmin kirjoittamaani:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRS, T.

6 kommenttia:

 1. Sigrid Undset on kirjailija, joka kiinnostaa minuakin hyvin paljon. Joitakin hänen kirjojaan olen lukenut, mutta vielä olisi joitain, joihin tekisi mieli tutustua. Uusitalo on outo nimi. Japanilainen tyyli kyllä on kiehtovaa. Täytyypä katsastaa.
  Kaarina Utrioon en ole koskaan oikein innostunut, vaikka hän tuntuu olevan hyvinkin suosittu ainakin jossain suhteessa.

  Sinä olet jo loppumetreillä tässä haasteessasi, minä tulen pikku hiljaa perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aakkoshaasteessa ei ole aikarajaa. Kukin omaan tahtiinsa.

   Poista
 2. Selvisit hienosti U:sta, joka on tuntunut minulle vaikealta. Omat nimeni ovat vielä harkinnassa, mutta Undsetin voisin ottaa kolmos-kysymykseen mukaan. En ole lukenut häneltä mitään, mutta aina silloin tällöin hänen nimensä pompahtaa jostain kiinnostavasti esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Undsetia voin suositella. En ole itsekään lukenut hänen historiallisia romaanejaan, joita myös joskus näkyy kehuttavan.

   Poista
 3. Yksi näistä on tulossa minunkin listoilleni :)

  VastaaPoista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.