torstai 23. kesäkuuta 2022

Kassandra Block: Rakkauden puukottamat

 

Lainasin Rakkauden puukottamat alun perin sen tapahtumapaikan eli Frankfurtin vuoksi, mutta huomasin, että kirja sopii myös Pride-lukuhaasteeseen. Kirjailija Kassandra Block on suomalainen, joka asuu Frankfurtissa. Hän on kirjoittanut ainakin kaksi dekkaria, joiden päähenkilö on yksityisetsivä Renate Kress.

Frankfurtissa liikkuu tappaja, joka puukottaa lesboja. Renate on myös lesbo, ja hänen poliisiystävänsä Peter palkkaa hänet konsultiksi. Ajatuksena on, että Renaten on helpompi tutkia juttua ikään kuin sisältäpäin. Verkostojensa kautta hän pääsee luontevasti paikkoihin, joihin tavallisella poliisilla ei olisi asiaa.

Leopold kulki vieressäni silmät tuikkien. Hän oli pyytänyt minut seurakseen tänne, koska halusi kerran elämässään nähdä nahkahomojen ja sadomasojen suljetut bileet. Minä olin ajatellut, että saattaisihan olla, että täältä löytäisin edes jonkin langanpään tutkimuksiini.

Tutkimukset etenevät verkkaisesti. Aika paljon sivuja kuluu Renaten elämän seuraamiseen. Toisaalta siinä pääsee mukaan kulkemaan Frankfurtin kaduille, mikä sopi minulle mainiosti. Syyllinen on ilmiselvä heti, kun astuu näyttämölle. Se lienee tarkoituskin. Enemmän pohdittavaa on siinä, mikä on johtanut murhiin.

Rakkauden puukottamat on ihan kelpo dekkari, joka poikkeaa valtavirrasta lesbopäähenkilönsä elämänpiirin kuvaamisella.


Kassandra Block: Rakkauden puukottamat
my.book 2007, 330 s.

4 kommenttia:

 1. Teininä tuli luettua valtavat määrät hlbti-kirjallisuutta. Tätä voisi harkita kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei ole kovin väkivaltainenkaan; se jäi kirjoittamatta postaukseen.

   Poista
 2. Mulla on nyt dekkari-innostus päällä ja tämä kiinnostaa. Ei kovin monen dekkarin päähenkilö oo sateenkaarikansaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää paikkansa. Renaten lesbous on oleellisessa osassa kirjan rikoksen ratkaisemisessa.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.