maanantai 10. lokakuuta 2011

Kahdeksan tunnustusta

Sain Sinisen linnan Marialta tämän tunnustuksen ja haasteen. Kiitos! Ideana on kertoa kahdeksan asiaa itsestään. Useimmat ovat kertoneet suhteestaan kirjoihin, mutta ajattelin tehdä poikkeuksen ja tehdä elokuvatunnustuksia.
 1. Ensimmäinen elokuvateatterissa näkemäni elokuva oli Disneyn Prinsessa Ruusunen.
 2. Paras näkemäni kirjaan perustuva elokuva on Elia Kazanin Eedenistä itään.
 3. Elokuva, jota rakastan, on Tuulen viemää. Sekin perustuu kirjaan, kuten kaikki tietävät.
 4. Katson kerran vuodessa Notting Hillin dvd:ltä. Huh, kehtasin tunnustaa tuon. Yleensä en edes pidä romanttisista komedioista.
 5. Kaikkien aikojen kaksi parasta ohjaajaa ovat Charlie Chaplin ja Ingmar Bergman. Minun täytyy sanoa kaksi, koska en pysty valitsemaan vain toista.
 6. Kuuluisin tapaamani elokuvanäyttelijä on Matti Pellonpää, joka kerran myi minulle lipun Kaurismäen Andorra-teatterissa. Sen olen unohtanut, minkä elokuvan menin katsomaan.
 7. Katson joskus elokuvia dubattuna dvd:ltä. Esimerkiksi Hatari! espanjaksi on varsin hauska.
 8. Viimeisin katsomani elokuva on Franco Zeffirellin Teetä Mussolinin kanssa. Tallensin sen tv:stä digiboksiin ja sieltä katsoin. Tallentava digiboksi lisäsi tv:n katseluani, mutta en tallenna mitään muuta kuin elokuvia.
Varmaan lähes kaikki bloggaajat ovat jo kirjoittaneet tunnustuksia, mutta laitan kuitenkin haasteen eteenpäin Jokkelle ja Jaanalle.

8 kommenttia:

 1. Kiitos tunnustuksesta ja hauskoja tunnustuksia sinulla. Itselläni "kerran vuodessa" komedia on "Rakkautta vain", jonka katson aina kun joulu alkaa lähestyä. Kohtahan sen voisi taas katsoa.Minulta on samaisessa Andorrassa repinyt lipun ovella Mika Kaurismäki.

  VastaaPoista
 2. Kiva tapa vastata haasteeseen elokuvateemalla (minulla tahtoo aina ideat loppua kesken näiden tunnustusten kanssa). Sekä Disneyn Prinsessa Ruusunen että vanha suomalainen Ruusus-elokuva ovat ihania.

  VastaaPoista
 3. Voisin kommentoida teille kummallekin, Margit ja Jaana. Minä nimittäin katson todella vähän elokuvia (enkä juuri lainkaan televisiota), mutta joka elokuu katson Notting Hillin ja joka joulukuu dvd-soittimessa pyörii Rakkautta vain. :)

  VastaaPoista
 4. Mukavaa päästä tutustumaan myös elokuvapuoleesi :)

  Minun (vähintään)-kerran-vuodessa leffani on Rakkautta vain. Myös Kauniin elämän (La vita é Bella) katson aina kun saan jonkun itkukaveriksi.

  Sinisen linnan kirjaston Marian lailla minäkin pidän kotimaisesta Prinsessa Ruususesta kovasti! Viimeisimmästä katselukerrasta onkin jo vuosia, toivottavasti se esitetään telkkarissa taas pian :)

  VastaaPoista
 5. Laitan vastaukseni kun ehdin miettiä oman listani :)
  Kiitos tunnustuksesta :)

  VastaaPoista
 6. Hahaa, minäkin katson Rakkautta vain -leffan joka joulukuu. Siis kuten moni muu kommentoija. Voisi se olla Notting Hillkin. :)

  Eedenistä itään on yksi lempiromaanejani, mutta elokuvaa en ole nähnyt.

  Myös minä rakastan Tuulen viemää.

  Rakastan myös Disneyn animaatioita ja Prinsessa Ruusunen on yksi suosikeistani.

  VastaaPoista
 7. Minä en ole nähnyt elokuvaa Rakkautta vain. Näiden kommenttien jälkeen pitänee katsoa se!

  Karoliina, katsoin ensin elokuvan Eedenistä itään. Sen jälkeen kirja oli pettymys. Niillä ei nimestä huolimatta ole kovin paljon tekemistä keskenään. Jos sinä nyt katsoisit elokuvan, saattaisit pettyä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos haasteesta, ja siellä jonkin näköinen juttu on :)

  VastaaPoista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.