perjantai 28. lokakuuta 2011

Kirjamessuiltapäivä

Olen yleensä käynyt Helsingin kirjamessuilla lauantaina, mutta tänä vuonna perjantai-iltapäivä sopi paremmin aikatauluuni. Perjantaina ei ollut esiintymässä kirjailijoita, joita olisin halunnut kuunnella. Lauantaina ja sunnuntaina olisi, mutta näin nyt tällä kertaa.

Ensimmäiseksi menin luottoantikvariaattini myyntipisteeseen. Antikvariaatin pitäjä on vanha tuttavani maalta, entiseltä kotipaikkakunnaltani. Koska messuilla oli vielä hiljaista, ehdimme jutella jonkin aikaa. Minusta on hienoa, että joku jaksaa pitää antikvariaattia pienellä maaseutupaikkakunnalla. Yritys elää nettimyynnin ja kesämökkiläisten varassa. Jos etsin jotakin vanhaa kirjaa netistä, katson aina ensin, löytyykö sitä tämän tutun kauppiaan valikoimista. Nytkin ostin häneltä pari kirjaa.

Kiersin läpi Antikvaariset kirjamessut ja löysinkin etsimiäni kirjoja, Murakamia, Nádasia ja viimeksi lukemaani Ishiguroa, jonka kirjoja ostin kaksi. Lisäksi tuli ostetuksi yksi uutuuskirja heräteostona kirjailijan signeerauksella varustettuna. Siitä kirjoitan myöhemmin, kun saan sen luetuksi. Muuten ostin kaksi etukäteen harkitsemaani uutuuskirjaa. Ne aion antaa joululahjaksi, joten en voi kirjoittaa, mitä ne ovat, suomalaisia kuitenkin.

Lauantaisin kirjamessuilla on ollut mieletön tungos. Perjantaina oli rauhallisempaa, ainakin iltapäivällä, ja kirjoja oli helppo etsiä. Kirjatkin löytyivät niin nopeasti, että selvisin käynnistäni parilla tunnilla.

2 kommenttia:

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.