torstai 11. lokakuuta 2012

Nobel-arvontani tulokset

Kuten kaikki jo varmaan tietävät Nobelin kirjallisuuspalkinnon sai kiinalainen Mo Yan. Kansainvälisiä veikkauksia seuranneille Mo Yanin valinta ei ollut yllätys. Hän oli hyvin korkealla arvauksissa. Valitettavasti hänen kirjojaan ei ole käännetty suomeksi, joten tähän valintaan on vaikea ottaa kantaa. Ensimmäisen käännöksen pitäisi ilmestyä vuoden kuluttua.

Yksi Nobel-kyselyyni vastannut tiesi oikein: Neiti Kesäheinä. Hän saa valita, haluaako García Márquezin Sadan vuoden yksinäisyyden vai Alvtegenin Varjon. Kaikkien vastanneiden joukosta E. R. arpoi voittajaksi Unnin. Hän saa jäljelle jäävän kirjan. Neiti Kesäheinä ja Unni, ilmoittautukaapa sähköpostiini. Osoite on sivulla Margit.

Kyselyyni vastanneiden suosikkeja yhtä monella maininnalla olivat Haruki Murakami, Margaret Atwood ja Joyce Carol Oates. Palkinto olisi haluttu antaa myös  Amos Ozille, Ismail Kadarelle, Kazuo Ishigurolle, Alice Munrolle ja Peter Høegille. Palkinnon saajaksi veikattiin eniten Haruki Murakamia. Ehkä hänen vuoronsa tulee myöhemmin.

1 kommentti:

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.