lauantai 18. toukokuuta 2013

Liebster-vastauksia

Sain jo aikaa sitten Taikalta Kirjasfääristä Liebster Award -tunnustuksen. Kiitos! Tunnustuksen haasteeseen kuuluu vastata 11 esitettyyn kysymykseen ja keksiä itse 11 uutta kysymystä 11 bloggaajalle. Koska vastasin haasteeseen juuri viime kuussa ja laitoin silloin haasteen eteenpäin, en tällä kertaa jatka haastetta.

Tässä vastaukseni Taikan kysymyksiin:
 1. Kuinka monta hyllymetriä kirjoja omistat? Reilut 20 metriä, lähinnä kaunokirjallisuutta, ja lisäksi viitisen metriä ammattikirjallisuutta.
 2. Mitä kirjahyllyissäsi on kirjojen lisäksi? Ammattikirjojen hyllyillä on radio ja kello, mutta muuten hyllyissäni on vain kirjoja.
 3. Nauratko ääneen lukiessasi? En.
 4. Itketkö lukiessasi? Enpä juuri. Viimeksi olen itkenyt muutama vuosi sitten Kiannon Punaisen viivan lopussa, vaikka olin lukenut kirjan aiemmin ja tiesin, miten se päättyy.
 5. Minkä kirjan luit viimeksi yhdeltä istumalta? Taisi olla Pirkko Arhipan Kipunuora. Arhipan kirjat ovat todella nopealukuisia.
 6. Millaisen kirjan kirjoittaisit? Ihmissuhdekirjan: vanheneva nainen rakastuu väärään henkilöön ja... Minulla olisi aihe, en kerro tuon enempää, vaikka en koskaan kirjoitakaan kirjaa.
 7. Mitkä ovat hyvän kirjan kolme tärkeintä ominaisuutta? Tämä oli vaikein näistä kysymyksistä. Itsestään selvästi kirjan pitäisi olla hyvin kirjoitettu (siis kieli, rakenne ym. kunnossa). Todella hyvän kirjan pitää myös olla ajaton eli se sanoo jotakin oleellista (tavallisesti ihmisestä), vaikka sen aihe ja aikakausi olisivat mitä tahansa. Kolmanneksi kirjassa pitää olla jotakin erikoista, jotakin persoonallista, josta sitten yleensä tunnistaa kirjailijan.
 8. Mitä toivoisit sanovasi tavatessasi lempikirjailijasi? Kiittäisin kirjoista. Tuskin saisin muuta sanotuksi.
 9. Mikä on lempirunosi? Luen vähän runoja, mutta pidän kovasti esimerkiksi Eeva Kilven nimettömästä runosta, joka alkaa "Siis kauneutta on./Rakkautta on."
 10.  Mittailetko tuttaviesi kirjahyllyjä salaa vai avoimesti? Ihan avoimesti.
 11. Minkä kirjan haluaisit lukea alkuperäiskielellä, jos osaisit? Dostojevskin Rikoksen ja rangaistuksen, joka on hyllyssäni venäjäksi (ja suomeksi, tietysti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.