tiistai 18. marraskuuta 2014

Kristina Ohlsson: Varjelijat

Varjelijat on Kristina Ohlssonin kolmas rikosromaani. Hän kirjoittaa nykytapaan sarjaa. Ohlssonin kirjoissa keskushenkilöinä ovat komisario Alex Recht ja hänen tutkimusryhmänsä jäsenet Fredrika Bergman ja Peder Rydh. Heidän yksityiselämäänsä seurataan myös. Recht on juuri jäänyt leskeksi, Fredrika on saanut lapsen ja Peder on palannut vaimonsa luo.
”Yhtäkkiä huvimajan ovi avautuu taas ja huoneeseen astuu naamioitu mies. Miehellä on kädessään kirves. Huomatessaan miehen nainen huudahtaa ja lähtee perääntymään. Hän törmää verhoon, ja mies tarttuu häneen jotta hän ei kaatuisi ikkunan läpi pihalle. Mies kiskoo naista keskelle huonetta, kamera tärisee hiukan.”
Varjelijat alkaa, kun kaksi vuotta aikaisemmin kadonnut opiskelijatyttö löytyy murhattuna. Katoamistapaus on vaivannut Alex Rechtiä koko ajan. Tytön murha osoittautuu vuosikymmeniä vanhojen kammottavien rikosten seuraukseksi. Muitakin seurauksia on ollut, ja pahaa tapahtuu lisää.

Kirjassa väläytellään tulevia tapahtumia etukäteen, ehkä pitämään yllä lukijan kiinnostusta, mutta toisaalta osa jännityksestä katosi. Siitä huolimatta Varjelijat on niitä kirjoja, jonka haluaa lukea nopeasti. Jonkin verran minua häiritsi kaikkien kolmen poliisin läheisten sotkeminen osallisiksi murhatutkintaan. Eräs oli jopa hetken epäiltynä. Ei kovin uskottavaa.

Kristina Ohlsson: Varjelijat
WSOY 2013, 498 s.
Suomentanut Outi Menna
Ruotsinkielinen alkuteos Änglavakter 2011

4 kommenttia:

 1. Minusta tuli Fredrika-fani heti ensimmäisestä kirjasta ja luinkin kaikki neljä muistaakseni tänä kesänä :)

  VastaaPoista
 2. Minä kyllä pidin tästä Varjelijat-dekkarista, ja aikaisemmin en olekaan lukenut muita Ohlssonilta. Ajattelin ensi kesänä lukea niitä varhaisempia Fredrika Bergman-dekkareita, mutta uusin ei taas aiheeltaan kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pidit Varjelijoista, niin varmasti pidät myös sarjan edellisistä osista.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.