tiistai 4. marraskuuta 2014

Inger Frimansson: Häränsydäminen mies

”Aluksi savu oli ohutta ja läpikuultavaa, tuntui siltä kuin se olisi vain halunnut kiusata heitä vaikuttamalla harmittomalta. Epämiellyttävä tunne valtasi Stefan Almgrenin. Saman tapainen tunne oli tavallaan läsnä aina kun oltiin menossa palavaan rakennukseen. Mitä sieltä mahtaisi löytyä? Olisiko homma rankka? Mutta täällä. Täällä oli jotain outoa, hän ei vain tiennyt, mitä.”
Ruotsalainen Inger Frimansson kirjoittaa psykologisia trillereitä eli genre on sama kuin esimerkiksi Ruth Rendellillä ja Karin Fossumilla.

Häränsydäminen mies keskittyy Tukholman Östermalmin paloaseman ympärille. Yksi palomiehistä kuolee savusukellustehtävässä. Hänen kanssaan ollut työtoveri epäilee, että kuolemaan liittyy jotain hämärää. Pian paloaseman henkilökunnalle tapahtuu muutakin outoa. Pahinta on, että myös heidän perheenjäsenensä ja ystävänsä saattavat olla vaarassa.

Palomiehistä kolme on tuntenut toisensa lapsesta asti. Heidän neljäs kaverinsa ei läpäissyt koulutukseen vaadittavia testejä, koska hänen henkistä vahvuuttaan epäiltiin. Hän juuri on kirjan nimen Häränsydäminen mies.

Häränsydäminen mies ei nouse Rendellin kirjojen maaniselle tasolle. Se on paljon arkisempi. Muutaman tunnin rentoutumiseen kirja sopii kuitenkin aivan hyvin. Frimanssonilta on suomennettu monta kirjaa ja tämän perusteella saatan lukea niitä muitakin.

Inger Frimansson: Häränsydäminen mies
Like 2000, 326 s.
Suomentanut Outi Menna
Ruotsinkielinen alkuteos Mannen med oxhjärtat 1999

2 kommenttia:

  1. Minulta taitaa olla Frimansson vielä kokeilematta, mutta vaikuttaa ihan dekkaristilta, johon voisin tykästyä. Olen pitänyt Karin Fossumin kirjoista, ja jossain vaiheessa luin niitä monta perä perään. Se oli ennen blogiaikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pidät Karin Fossumista, niin saatat pitää myös Frimanssonista. Tämä nyt yhden kirjan perusteella sanottuna. Fossumia olen lukenut enemmänkin.

      Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.