perjantai 20. toukokuuta 2016

Kate Atkinson: Ihan tavallisena päivänä

On kummallista, että minun kaltaiseni dekkareiden ystävä ei ole aikaisemmin lukenut Kate Atkinsonin Jackson Brodie -kirjoja. Nyt tuli tuokin korjatuksi ja kannatti. Ihan tavallisena päivänä on erinomainen dekkari.

Jackson Brodie on eronnut poliisin palveluksesta ja ryhtynyt yksityisetsiväksi. Hän on eronnut myös vaimostaan (tai oikeastaan vaimo hänestä). Yksityisetsivän työt ovat olleet tylsiä, mutta nyt Brodie saa yhtä aikaa useita haastavia toimeksiantoja.

Jutut ovat vanhoja ja alkavat kietoutua toisiinsa. Lukija tietää – tai luulee tietävänsä – enemmän kuin Brodie. Teemana on naisiin ja tyttöihin kohdistuva seksuaalinen häirintä ja väkivalta, joka koskettaa Brodieta läheltä hänen siskonsa kohtalon kautta. Lisäksi hän pelkää tyttärensä Marleen puolesta.

Aiheesta huolimatta kirja ei ole synkkä. Siinä on mainioita ihmistyyppejä ja Brodie itse osoittautuu hyvin sympaattiseksi. Atkinson on kirjoittanut mukaan jopa hyväntahtoista huumoria. Positiivisen ensi kosketuksen jälkeen luen varmaan lisää Jackson Brodie -dekkareita.

Kate Atkinson: Ihan tavallisena päivänä
Suomentanut Kaisa Kattelus
Schildts & Söderströms 2012, atschi!-pokkari, 295 s.
Englanninkielinen alkuteos Case Histories 2004

6 kommenttia:

 1. Mukava lukea positiivinen arviosi. Minulla on yksi Atkinsonin kirjoista odottamassa hyllyssä, mutta olen ajatellut alkaa sarjan tästä ensimmäisestä. Nyt kirja kipusi pykälän ylemmäs lukulistalla.

  VastaaPoista
 2. Pitäisi melkein itsekkin tutustua näihin Atkinsonin dekkareihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pidät dekkareista yleensä, niin varmaan pidät Atkinsonistakin.

   Poista
 3. Minustakin tämä oli ihan ok, vaikka en tosiaan dekkareista kovin paljon pidäkään. Mutta sarjan toinen osa vaikutti aiheeltaan vähän tylsältä, niin en ole sitä sitten kuitenkaan jaksanut lukea. Ehkä pitäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole vielä lainkaan tutustunut seuraaviin sarjan kirjoihin. En tiedä aiheitakaan. Varmaan luen, jos kirjastossa sattuu olemaan.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.