sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Naisten aakkoset: C


Naisten aakkosissa etsitään tällä kertaa naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa kirjaimella C. Kysymyksiä on kolme:
 1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
 2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
 3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.
Vastaukseni:
 1. Christa Wolf. Kuvassa ovat kaikki hyllystäni löytyvät Christa Wolfin kirjat  ja olen ne myös lukenut, jotkut useaan kertaan. Pidän eniten historian myyttejä uusiksi luovista Kassandrasta ja Medeiasta.
 2. Jane Campion. Elokuvaohjaajissa on jostain syystä vain vähän naisia. Jane Campionin Enkelin kosketus on upea ja herkkä elokuva kirjailija Janet Framen elämästä.
 3. Marie Curie. Marie Curien tieteelliset saavutukset tuntuvat vieläkin uskomattomilta, ja alalla, joka koetaan nykyisinkin varsin miehiseksi. Hän sai sekä fysiikan että kemian Nobelin palkinnon, mutta ei kelvannut Ranskan akatemiaan, koska oli nainen. Eve Curie on kirjoittanut äidistään hienon elämäkerran.
Aikaisemmat aakkosjuttuni: A ja B.

10 kommenttia:

 1. Suosittelit jossain kysymyshaasteessa minulle Christa Wolffin Kassandraa, ja nyt olen sen kirjastosta lainannut, joten se tulee lukuun lähiviikkoina. Se on ensimmäinen kirjani Wolffilta, tullee blogiin aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kassandra on Wolfin kirjoista paras.

   Poista
 2. Christa Wolf, kyllä vaan. Häntä pitäisi lukea uudestaan lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä; toivoisin, että muutkin löytävät Wolfin.

   Poista
 3. Yritän parhaillaan löytää Wolffin kirjaa. Olen epävarma nimestä... oliko se Häiriötapaus. Haluaisin todella lukea tuon uudelleen. Muistaakseni se on ohut plisu. Se on suomennettu 1980-luvulla. Svetlana Aleksijevitsin Tshernobylistä nousee rukous teki minuun todella vaikutuksen, joten aihe kiinnostaa minua.

  C & nainen on vaikea. Kaiketi minä sanon Craven ja Kuulin pöllön kutsuvan. Toinen kova C on Chapman ja Mullova. Siinä tulee toinen kulttuurin muotokin. Mullova sopii myös kolmanteen kohtaan.

  VastaaPoista
 4. Wolfin Häiriötapaus onkin minulta vielä lukematta.
  Margaret Cravenia en ole lukenut, enkä myöskään tuota kirjaa Mullovasta. Hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Mullovan kirja on hyvä, hyvin tehty. Se oli aikoinaan hurja jännitysnäytelmä. Seurasin sitä tietyllä tavalla eli tiesin hänen olevan Suomessa.

   Poista
  2. Minäkin muistan hyvin Mullovan tapauksen.

   Poista
 5. Ah, Crawenin teo, jonka Ulla mainitsi on hieno pieni teos, jonka voisi jälleen lukea. Miten en tätä muistanut omassa C-postauksessani. No, ehkä minä kuitenkin olisin laittanut silti Coolidgen ykköseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt jo kaksi suositusta Cravenille. Pitänee laittaa luettavien listalle.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.