lauantai 29. lokakuuta 2016

Messulauantai

Helsingin kirjamessujen lauantai alkoi WSOY:n ja Tammen bloggariaamiaisella. Hannu Mäkelä, Riitta Jalonen, Claes Andersson, Anja Snellman ja Tuula-Liina Varis vetivät paikalle suuremman joukon bloggaajia kuin aikaisempina vuosina. Kirjailijoita kannatti kuunnella. Andersson: "Jos ei sanalla voi vaikuttaa, niin millä sitten?" Mäkelä: " Kirjoittaminen on asia, joka ei ole ura, sitä vain tekee." Sekin selvisi, että Anderssonin runokokoelmalla Som om ingenting hänt oli aikanaan suuri vaikutus Anja Snellmaniin.

Kriitikot Otso Kantokorpi ja Maaria Ylikangas olivat Maria Säkön ja Aleksis Salusjärven tentattavina otsikolla Kriitikkobattle. Heidän piti lyhyen teksti- tai kuvanäytteen perusteella analysoida teosta, josta näyte oli peräisin. Minusta kriitikot selvisivät hienosti ja tätä ohjelmanumeroa olisi katsonut pitempäänkin kuin vain puoli tuntia.

Kriitikkobattlesta siirryin kuuntelemaan Parnasson kirjallisuuskeskustelua. Karo Hämäläinen oli puheenjohtajana keskustelussa, jossa kirjailija Sirpa Kähkönen, esseisti ja kriitikko Antti Hurskainen ja kustantaja Touko Siltala puhuivat kirjallisuuden nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä.

Lauantaini sujui aivan eri tavalla kuin perjantai, jolloin en ehtinyt kuunnella keskusteluja. Päivän lopuksi kiertelin vielä pienkustantajien osastoilla, mutta siellä oli niin paljon houkutuksia, että katsoin parhaaksi lähteä kotiin muutaman ostoksen jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Voi miten kuulostaa kiinnostavalta! Harmittaa, kun en ehtinyt tänään kirjamessuille, mutta onneksi blogeista pääsee lukemaan kuulumisia.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittamasi osalta ohjelmamme olikin ihan yhtenevä. Battle olis tosiaan saanut olla pidempi ja mieluusti jossain vähemmän meluisassa paikassa. Kiinnostava uutuus joka tapauksessa.

    Tuo Andersson-sitaatti on jotenkin niin Anderssonia ja niin marmorista. Kuten tiedätkin, minäkin poimin tuon saman. Sopisi vaikka huoneentauluksi.

    Kiitos vielä Margit seurasta tänään. Kivaa oli.

    VastaaPoista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.