perjantai 28. lokakuuta 2016

Messuperjantai

Vietin koko perjantain Helsingin kirjamessuilla. Tein etukäteen pitkän listan mielenkiintoisista ohjelmanumeroista, mutta kävin lopulta kuuntelemassa vain yhtä, koska uppouduin antikvariaattiosastolle.

Sofi Oksanen ja ruotsalainen Anders Rydell keskustelivat otsikolla Vaaralliset kirjat, tai oikeastaan Oksanen haastatteli Rydelliä. Taustalla on Rydelliltä suomennettu teos Kirjavarkaat  natsi-Saksa kirjoitetun kulttuurin tuhoajana. Aihe on äärimmäisen kiinnostava. Miksi kirjat ovat niin vaarallisia, että niitä tuhotaan?

Antikvariaateista löysin kaksi etsimääni kirjaa ja lisäksi tein pari heräteostosta. Löytöni päätyvät ennemmin tai myöhemmin blogini nobelistiosastolle. Luottoantikvariaatistani eli Antikvariaatti Punaparrasta löytyi taas jotakin hienoa.

Päivystin kirjabloggaajien kirjavinkkauspisteessä tunnin verran iltapäivällä. Muita asiakkaita siellä ei paljon näkynyt, mutta tapasin monta ennestään tuttua tai uutta bloggaajaa.

Huomenna yritän kuunnella edes pari keskustelua, mutta jatkan edelleen kahden vaikeasti löydettävän vanhan kirjan etsimistä.

4 kommenttia:

 1. Meillä kävi sama juttu, oltiin listattu ohjelmaa, mitä oli tarkoitus käydä katsomassa. Suurin osa jäi näkemättä, kun koluttiin antikvariaatteja ja kirjatarjouksia. :D Tämä oli vielä meidän ainoa messupäivä. No, ensi vuonna viisaampina ollaan sitten useampi päivä, jotta aika riittää.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä yleensä käy. Kirjat vetävät puoleensa enemmän kuin esiintyjät.

   Poista
 2. Oli niin hauska lukea uppoutumisestasi antikvariaattiselle puolelle, niin minullekin monesti käy! Ei taidettu nyt nähdä toisiamme kirjallisella aamiaisella. Siellä oli niin paljon meitä kirjabloggaajia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin sinut bloggaajien aamiaisella, mutta jouduin takariviin ja tuli juteltua vain lähellä istuneiden kanssa. Meitä oli tosiaan monta.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.