torstai 13. lokakuuta 2016

Nobel Dylanille (ja arvonnan tulokset)

One More Cup of Coffee
Bob Dylan sai kirjallisuuden Nobelin! Bob Dylan - muusikkosuosikkini, ja nimenomaan tekstien vuoksi. Kuvan kahvikuppi viittaa rakastamaani albumiin Desire ja sen yhteen kappaleeseen. Tämän nobelistin olen nähnyt livenä kolmessa konsertissa Helsingissä. Olen myös lukenut hänen omaelämäkerrallisen kirjansa Muistelmat, osa 1. Sekin on hyvä.

Nobelistiveikkaukseeni osallistuneista kukaan ei ehdottanut Dylania. Eniten veikattiin Amos Ozia ja Philip Rothia. Koska kukaan ei osunut oikeaan, arvoin kolme osallistujaa, joista kukin saa yhden kirjan. Kotionnettareni suosi seuraavia: Aninkaisten Amis, Juha Makkonen/Nipvet ja Terhi. Ottakaapa yhteyttä sähköpostitse (osoite sivulla Margit) ja kertokaa, minkä kirjan haluatte. Nopein saa valita ensin. Palkintokirjat ovat:
 • Günter Grass: Taikalaatikko
 • Patrick Modiano: Jotta et eksyisi näillä kulmilla
 • Toni Morrison: Armolahja
 • Herta Müller: Tänään en halunnut tavata itseäni
 • José Saramago: Lissabonin piirityksen kirjuri

6 kommenttia:

 1. Vaikka Dylan onkin kummitellut noilla vedonlyöntilistoilla muiden joukossa niin ei sitten kukaan hoksannut tarjota...
  Onnittelut voittajille, niin Dylanille kuin arvonta-.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti Dylanin Nobeliin ei oikein uskottu, vaikka tämäkin mahdollisuus on ollut vuosia esillä.

   Poista
 2. Kiitos palkinnosta, joka oli yllätys kuten Dylanin palkinto.

  Ihmettelin, miksei Adonista palkittu. Tunnustan kyllä, että en ole tutustunut Adoniksen runouteen. Sen sijaan Philip Rothin kirjoja olen lukenut. Olisi ollut hienoa, jos hänet olisi palkittu. James Ngugin nobeliuteenkin olisi varmastikin ollut perusteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adonista ei ole tainnut kovin moni lukea.
   Kiitos itsellesi osallistumisesta!

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.