sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Ruth Ware: Lukitut ovet

Olisin lopettanut tämän kirjan kesken heti, kun ymmärsin, mistä siinä on kysymys eli aika alussa. Lukitut ovet oli kuitenkin ainoa junamatkalle varaamani kirja (ennen korona-aikaa), joten luin sen loppuun.

Miksi tällainen mielipide? Lattialautojen narina, satunnaisesti auki tai kiinni olevat ikkunat ja ovet, yksinäinen talo, jolla on hämärä historia. Jännittävää? Kaikki tietävät, että aaveita ja kummituksia ei ole olemassa, joten kaikelle on olemassa realistinen selitys. Sille taas vaihtoehtoja on kovin vähän.

Lukituissa ovissa on haettu jonkinlaista modernia versiota kartanokauhusta. Modernius tulee talon elektronisesta hallintajärjestelmästä, joka aiheuttaa yllätyksiä, mutta jota päähenkilö ei jostain syystä viitsi opetella käyttämään.
Luetut.net
Ruth Ware: Lukitut ovet
Suomentanut Antti Saarilahti
Otava 2020, 351 s.
Englanninkielinen alkuteos The Turn of the Key 2019

6 kommenttia:

 1. Harmi kuulla, ettet viihtynyt tämän parissa. Ei minuakaan nuo yliluonnolliset vihjailut kiinnosta, mutta tämä piti jotenkin otteissaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varmaan mielipiteineni vähemmistössä tämän kirjan suhteen.

   Poista
 2. tämä uusi minulle, tykkään islantilaisesta Ragnar Jónasson

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ragnar Jónasson on minulle tuntematon. Hänen kirjojaan ei ole ilmeisesti suomennettu.

   Poista
 3. Auts. Olen kaksi Ruth Waren jännäriä kuunnellut ja tähänkin olisi aikomus joskus tarttua. Toivottavasti saan siitä enemmän irti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en päässyt koko kirjan aikana eroon tunteesta, jonka aavevihjailut aiheuttivat. Jos ne eivät häiritse, niin tätä voinee pitää hyvänä.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.