perjantai 19. kesäkuuta 2020

Viveca Sten: Juhannusmurha

Olen lukenut aikaisemmin yhden Viveca Stenin dekkarin nimeltä Sisäpiirissä. En innostunut siitä, mutta otin nyt kirjastosta luettavakseni Juhannusmurhan ajankohtaan sopivan nimen vuoksi.

Stenin dekkareiden tapahtumapaikka Sandhamn sopii hyvin juhannuskirjaan. Sandhamn on täynnä laivoilla ja omilla veneillä juhlimaan tulleita nuoria. Osa on hyvin, tai oikeastaan liian, nuoria. Alkoholia käytetään liikaa ja, kuten myöhemmin ilmenee, myös huumeita. Poliiseilla on täysi työ valvoa juhlimista.

Aamulla löytyy nuori poika murhattuna. Tutkimuksia vaikeuttaa se, että pojan kaverit olivat liian humalassa muistaakseen illan tapahtumia. Oman harminsa aiheuttavat paikalle hälytetyt rikkaat vanhemmat, joiden mielestä heidän lapsensa eivät ole voineet sotkeentua mihinkään epäilyttävään, koska heillä on kaikkea. Rahaa ja tavaraa varmasti onkin, mutta rakkautta ja läsnäoloa puuttuu. Rikostarkastaja Thomas Andreassonin ryhmään liittyy juuri juhannuksena uusi tutkija, joka on tehtäväkierrossa. Hänen käytöksensä herättää välillä kummastusta.

Juhannusjuhlinnan kuvaus tuntuu suomalaisesta tutulta. Murhajuoni on näppärästi rakennettu, mutta kirjaa pitkittää Thomaksen vanhan ystävän Noran uuden miessuhteen turha pyörittely. Pidin Juhannusmurhasta kuitenkin enemmän kuin aiemmin lukemastani Sisäpiirissä-dekkarista.

Viveca Sten: Juhannusmurha
Suomentanut Sirkka-Liisa Sjöblom
WSOY 2016, 436 s.
Ruotsinkielinen alkuteos I stundens hetta 2012

*********** 
Helmet-haasteen kohta 37. Ajankohta on merkittävä tekijä kirjassa.

6 kommenttia:

  1. Juuri sopiva ajankohta - juhannus - tälle kirjalle! Vaikka luen aika paljon dekkareita, en ole lukenut yhtään Viveca Stenin kirjaa. Sen sijaan luin äskettäin hänen tyttärensä Camilla Stenin dekkarin Kadonnut kylä. Aurinkoista juhannusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Camilla Stenin kirjasta olen lukenut monesta blogista, mutta kirjaa en ole lukenut. Lämmintä juhannusta!

      Poista
  2. Juhannusmurhasta minäkin pidin muistaakseni enemmän kuin joistain muista Viveca Stenin dekkareista. Siinä pääsee samalla mukavasti juhannustunnelmiin. Hyvää keskikesän juhlaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, osuin siis lukemaan Steniltä hyvän dekkarin. Hyvää juhannusta sinullekin!

      Poista
  3. Minä pidän tästä sarjasta ja hnkilöihin pääsee paremmin jyvälle, kun lukee järjestyksessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarjaa olisi varmaan kannattanut lukea järjestyksessä. Nyt en ensin muistanut lainkaan, mikä on Noran suhde Thomakseen. Lämmintä juhannusta!

      Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.