keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Mary Higgins Clark: Perinnön varjo

Vaikka Mary Higgins Clark on kuuluisa jännityskirjailija, en ollut lukenut yhtään hänen teostaan ennen Perinnön varjoa. Päteväksi rikoskirjaksi tämä osoittautui, mikä ei ole yllättävää. Kirjoittihan Higgins Clark yli 50 teosta. Mitenkään erityisen jännittävä Perinnön varjo ei kylläkään ollut.

Kiitoksissaan Higgins Clark sanoo halunneensa tuoda romaaniin mukaan katolisen kirkon autuaaksijulistamisprosessin. Niinpä Perinnön varjossa selvitellään, onko lastensairaaloita perustanut nunna tehnyt ihmeen, jollainen vaaditaan autuaaksijulistamiseen. Prosessilla ei ole sinänsä mitään tekemistä rikosjuonen kanssa, mutta nunnan lapsenlapsen mahdollisuudella perintöön on. Lapsi oli tietysti nuoruuden hairahdus.

Perinnön on jättänyt jälkeensä tekoniveliin liittyvillä patenteilla rikastunut lääkäri. Hänen omaisuuttaan on säätiöity, ja säätiön hallituksessa istuvat henkilöt yrittävät hyötyä rahoista keinoja kaihtamatta. Joukossa ovat lääkärin pojat.

Perinnön varjossa on paljon henkilöitä, joista esille nousevat nuori lastenlääkäri Monica, jota kuullaan nunnan tekemän ihmeen todistajana, sekä sydänvikainen 82-vuotias Olivia, joka tietää perinnöstä jotakin ratkaisevaa – ja vaarallista.

Perinnön varjossa on myös paljon yhteensattumia, joista osa tuntuu ihmeellisiltä New Yorkin kokoisessa kaupungissa. Mutta se lienee hyväksyttävää ihme-teemaisessa kirjassa.
Luetut.net
Mary Higgins Clark: Perinnön varjo
Suomentanut Henna Kaarakainen
Tammi 2011, 304 s.
Englanninkielinen alkuteos The Shadow of Your Smile 2010

*********** 
Tämä oli äitini valitsema kirja, joten saan osuman Helmet-haasteen kohtaan 8. Kirja, jonka joku toinen valitsee puolestasi.

6 kommenttia:

 1. Kiitos esittelystä. Minä pidän Clarkin kirjoista, mutta tämä on lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pidät Clarkin kirjoista, niin tämäkin kannattaa lukea.

   Poista
 2. Luin 80-90-luvuilla joitakin Mary Higgins Clarkin kirjoja, ja ne ovat muistikuvani mukaan kivoja, eivät mitenkään raakoja, aika paljon ihmissuhteisiin keskittyviä jännäreitä, joista toiset ovat jännittävämpiä kuin toiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on mukava lukea tällaista rauhallisempaa jännitysromaania, jossa ei tarvitse pelätä kammottavia raakuuksia.

   Poista
 3. Mary Higgins Clarkia en minäkään ole ikinä lukenut, vaikka nimi toki on tuttu ja kirjoja nähnyt lukuisia...ja tuo autuaaksijulistusprosessi kirjan aspektina kuulosaa kyllä kiinnostavalta (mutta myös arveluttavalta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa mitään autuaaksijulistamisprosessin käsittelystä kirjassa. Taitaa olla enemmän sinun alaasi.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.