sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Rikoksen jäljillä on oltu


Oksan hyllyllä -blogissa aloitettiin kesän ratoksi Rikoksen jäljillä -haaste, joka päättyy syyskuun viimeisenä päivänä. Dekkareiden lukeminen ei ollut minulle oikeastaan haaste, koska luen niitä muutenkin. Haasteen ajatteleminen johti ehkä siihen, että yritin välillä etsiä uusia rikoskirjailijoita, enkä aina tarttunut samoihin vanhoihin tuttuihin.

Iloisin uusi löytö olivat Kati Hiekkapellon romaanit. Ann Cleevesin Shetlanti-sarjan ensimmäisestä osasta Musta kuin yö pidin myös paljon. Harvinaista dekkarimaata Unkaria edusti Vilmos Kondorin historiallinen Budapestin varjot. Mitään ihan huonoja dekkareita lukemiini ei osunut, joitakin tavanomaisia kyllä, esimerkiksi Jokiselta ja Pakkaselta.

Luin haasteen aikana 17 siihen sopivaa kirjaa, jotka listaan seuraavassa, suomalaiset ensin, muut sitten aakkosjärjestyksessä:
 1. Kati Hiekkapelto: Suojattomat
 2. Kati Hiekkapelto: Kolibri
 3. Seppo Jokinen: Koskinen ja pudotuspeli
 4. Seppo Jokinen: Koskinen ja taikashow
 5. Seppo Jokinen: Koskinen ja kreikkalainen kolmio
 6. Leena Lehtolainen: Rautakolmio
 7. Outi Pakkanen: Toinen kerros
 8. Roberto Bolaño: Jääkenttä
 9. Ann Cleeves: Musta kuin yö
 10. Ann Cleeves: Valoisat illat
 11. Alicia Giménez Bartlett: Nadie quiere saber
 12. Antonio Hill: Kuolleiden lelujen kesä
 13. Vilmos Kondor: Budapestin varjot
 14. Camilla Läckberg: Enkelintekijä
 15. Henning Mankell: Haudattu
 16. Fred Vargas: Kuriton mies nurin
 17. Martin Walker: The Resistance Man

6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että löysit uusia hyviä nimiä. Hiekkapelto on minulla vielä kokeilematta, mutta vinkki on otettu talteen. :) Kiitokset osallistumisesta - sinulle kertyikin hieno määrä luettuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekkapeltoa suosittelen lämpimästi. Tulihan noita luettua, mutta luen dekkareita tavallisestikin rentoutumiskirjoina.

   Poista
 2. Hyvä kokoelma dekkareita. Olen lukenut listastasi 1,2,6,7, ja 14. Tykkään Ann Cleevesin kirjoista ja tv-sarjasta ja Henning Mankellin Wallanderista. Jokiselta olen lukenut Koskinen ja siimamies, joka on sarjan ensimmäinen kirja. Toinen kirja odottaa kuuntelemista. Kati Hiekkapelto on luonut hyvän päähenkilön sarjalleen ja kirja on sopivan kansainvälinen ja myyty oikeudet jo muutamaan maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta jäi Cleevesin kirjoihin perustuva tv-sarja valitettavasti katsomatta, vaikka sitä on kehuttu. Mankellin Wallanderit ovat minun suurimpia dekkarisuosikkejani.

   Poista
 3. Onpa muhkea dekkarilista, mutta se ei yllätä, sillä tuot mukavasti rikoskirjoja blogiisikin. Noista olen lukenut Kolibrin ja Koskiset. Monta muuta on vielä aielistalla. Omaa koostetta kokoilen, parhaillaan luen sille vielä yhtä Vera Valan kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos minun listaltani saa vinkkejä. Odottelen koostettasi.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.