tiistai 30. syyskuuta 2014

Kirjaostoksilla: periaatteideni mukainen kirja

Tänään 30.9 moni kirjabloggaaja kertoo syyskuussa ostamistaan kirjoista. Lue lisää tempauksesta blogista Oksan hyllyltä.

Minulla on ollut pitkän aikaa periaatteena, että ostan lähinnä jo lukemiani kirjoja. Jos luen kirjan vain kerran, voin lainata sen. Jos kirja on niin hyvä, että tiedän haluavani lukea sen uudelleen, ostan sen.

Tämän vuoden huhtikuussa luin John Steinbeckin Hiiriä ja ihmisiä. Olen lukenut monta Steinbeckin kirjaa ja useimmat niistä ovat hyllyssäni. Hiiriä ja ihmisiä sieltä puuttui, enkä ollut lukenut kirjaa aiemmin. Kirja on loistava. Tiesin haluavani sen itselleni. Ostin Hiiriä ja ihmisiä syyskuussa, joten se sopii tähän kirjaostoshaasteeseen.

Koska luin kirjan huhtikuussa, olen jo blogannut siitä. Kirjoitukseni löytyy täältä.


4 kommenttia:

 1. Tuo on hyvä hankintaperiaate! Pyrin tekemään samoin, mutta silti tulee uteliaisuudesta ostettua ihan tuntemattomiakin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en osta aivan tuntemattomia oikeastaan koskaan (paitsi joskus ulkomailta). Hyviksi havaitsemiltani kirjailijoilta saatan ostaa kirjoja, joita en ole aiemmin lukenut.

   Poista
 2. Itsekin ostan jonkin verran jo lukemiani kirjoja, jos haluan ne ehdottomasti lukea uudemman kerran. Mutta sitten on paljon heräteostojakin... osa menee nappiin, osa ei. Yleensä 'sokko-ostot' on alennusmyynneistä, joten rahallinen menetys ei ole kovin suuri, jos kirja ei miellytäkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en tee heräteostoja muutenkaan, ihan periaatteesta, ja olen jotenkin onnistunut siirtämään tuon käyttäytymisen myös rakastamiini kirjoihin.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.