torstai 30. heinäkuuta 2015

Kolme kirjaa

Kulttuuri kukoistaa -blogin Arja haastoi minut kertomaan kolme blogiaikani kirjaa, jotka haluaisin lukea uudelleen. Kiitos haasteesta! Tämä haaste on minulle omiaan, koska minulla on tapana lukea kirjoja moneen kertaan. Valinta oli yllättävän helppo kahden kirjan osalta. Ne nousivat mieleeni heti ensiksi. Kolmanneksi oli enemmän tarjokkaita.

Kazuo Ishiguron Ole luonani aina on tunnelmaltaan aivan ainutlaatuinen. Haluan kokea tunnelman uudelleen.
John Steinbeckin Hiiriä ja ihmisiä ostin nimenomaan lukeakseni sen uudelleen. Alkuperäiseen bloggaukseeni lainasin kirjan kirjastosta.


Toni Morrisonin Minun kansani, minun rakkaani on niin monitahoinen ja ajatuksiltaan syvä kirja, että ajattelin heti sen lukemisen jälkeen, että voisin aloittaa kirjan uudelleen. Epäilen, että moni asia meni minulta ohi ensimmäisellä lukukerralla.
Tämä haaste on kiertänyt jo varmaan useimmissa blogeissa, enkä tiedä varmasti, ketkä ovat jo vastanneet. Haastan kuitenkin mukaan seuraavat kolme bloggaajaa:
 1. Juha/Nipvet
 2. Jaana/Täällä toisen tähden alla
 3. Marjatta/ Marjatan kirjaelämyksiä

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mihin kirjoihin päädyt.

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, Margit! Minä tiedän tarkalleen, mitkä aion mainita. Kirjoitan heti, kun muulta kohkaamiselta ehdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa; sinulla onkin kirjat jo tiedossa.

   Poista
  2. Unohtui mainita, että nuo kolme valitsemaasi ovat minustakin todella hyviä ja mieleenjääneitä kirjoja. Steinbeckilta ja Morrisonilta olen lukenut paljon, Ishigurolta vain tämän Ole luonani aina, joka on hienolla tavalla surullinen.

   Poista
  3. Olen lukenut Ishigurolta muitakin kirjoja. Usein kirjailiijat kirjoittavat samantyyppisiä teoksia, mutta Ishiguron kirjat ovat keskenään hyvin erilaisia. Hyviä kaikki.

   Poista
 3. Ole luonani aina on hieno kirja, mutta minä ihastuin siihen myös elokuvana. Tarina, joka ei unohdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt elokuvan, mutta se ei tehnyt minuun samaa vaikutusta kuin kirja. Minulle käy usein niin.

   Poista
 4. Ishiguro on niitä kirjailijoita, joihin on pitänyt tutustua iät ja ajat, mutta en vain ole tutustunut. Hienoja teoksia on listallasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin suositella Ishiguroa, muitakin kirjoja kuin Ole luonani aina.

   Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.