torstai 9. joulukuuta 2021

Alicia Giménez Bartlett: Mi querido asesino en serie

Mi querido asesino en serie (rakas sarjamurhaajani) on 11. komisario Petra Delicado -sarjan kirja. Kaikki aikaisemmat olen lukenut. Kirjan nimi on ironinen. Kun käy ilmi, että Barcelonassa toimii sarjamurhaaja, tapausta tutkivat poliisit saavat käyttöönsä ennen näkemättömät resurssit. Tuntuu, että päälliköt näkevät jutun keinona saada kuuluisuutta ja kunniaa. Petra ja hänen työparinsa Fermín Garzón alkavat puhua rakkaasta sarjamurhaajasta.

Petra ja Fermín joutuvat tekemään yhteistyötä komisario Roberto Frailen kanssa. Petran äkkiväärän luonteen tietäen odotettavissa on vaikeuksia. Tilannetta ei paranna se, että Fraile päästää heti aluksi suustaan muutaman seksistisen kommentin. Suhde paranee tutkimusten edetessä, jos nyt ei aivan ystävyydeksi, niin melkein.

Murhaajan kohteena on naisia, joista melkein kaikki ovat iältään viidenkymmenen tienoilla. Murhat ovat raakoja, ja niille on yhteistä, että uhriin on kiinnitetty ’rakkauskirje’, jossa tekijä moittii uhriaan siitä, että tämä ei ole rakastanut häntä tarpeeksi. Kirjan teemana on yksinäisyys. Suurkaupungissa ihmispaljouden keskellä voi olla hyvin yksin. Ihmiset hakevat kumppania. Tässä ei käytetä Tinderiä, vaan avioliittotoimistoja, joissa saa henkilökohtaista tapaamisiin perustuvaa palvelua.

Petran aiemmin varsin turbulenttinen siviilielämä on nyt rauhallisessa vaiheessa, eikä se ole paljonkaan esillä. Tosin hänen joskus ärsyttäväkin anoppinsa pystyy antamaan vihjeen, joka vie tutkimuksia oleellisesti eteenpäin.

Mi querido asesino en serie on hyvätasoista jatkoa Petra Delicado -sarjaan. Ja pääsihän sen seurassa Barcelonaan, jonne ei tällä hetkellä ole muuten menemistä.


Alicia Giménez Bartlett: Mi querido asesino en serie
Destino 2017, 412 s.

2 kommenttia:

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.